19 Април 2024петък08:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Протестите

Жълтите павета не са България

Какво се коментира в нета, което медиите "не забелязват"

/ брой: 148

автор:Константин Иванов

visibility 979

Не би било зле колегите от някои от националните телевизии, които подготвят информационните емисии, да погледнат интернет форумите тези дни. Няма да им стане приятно. Ще прочетат нелицеприятни коментари за това как тенденциозно отразяват вече половинмесечните т.нар. масови протести. Ето някои, при това сравнително умерени коментари, за показваното като първа новина на малкия екран:
"Вале": "И слепият вижда, че точно Канал 1, бТВ и Нова отразяват необективно и пристрастно събитията. Само като чуя патетичния тон на разни водещи за "въстанала България", пръснатите репортери сред митингуващите, като гледам как още малко и те ще почнат да хвърлят домати по парламента, гостите, които се канят в разни студия - 90%, да не кажа повече са застъпници на протеста: то не са професори, разни измислени интелектуалци, актьори - все "интелектуалци"... Да не забравя и разните мухлясали седесарски трупове - Евгений Михайлов, Стефан Софиянски, Найо Тицин, Сугарев... Да, новото поколение не ги знае, нито си спомня какви ги дробиха те едно време. Само че кой ги кани? - телевизиите. Въобще в медиите се наблюдават едни фанфари, френетичен възторг от протестите, били излезли стотици хиляди - това обективно ли е? Само като дадат от птичи поглед масата пред МС е ясно, че тълпата е не повече от 2-3 хиляди - все едни и същи. Останалото голямо мнозинство българи се дистанцира от този цирк - "стрийтпарад". Защо телевизиите не поканят интелигентни хора, които са против тези протести? Защото не им отърва, нали!"
"Борислав":" Срам за медиите - бТВ и Нова слугинаж - Сугарев пак не е ял - голям проблем за държавата. Пак проглушават със страхотни вувузели за Бойко Борисов и групировката ГЕРБ".
На 26.06 в 18,28 ч. в коментар към статия на Люба Манолова (цитат от статията по-нататък) безименен е написал редове, от които би трябвало да се стресне всеки, който работи в радио, телевизия или вестник: "90 процента от журналистите са за измитане. Събудете се! Докато не се махнат някои гнусни журналисти (главно в бТВ и Нова), България ще линее до окончателното си самоубийство. Най-гадното от всичко е, че разрухата на една цяла държава се управлява целенасочено от клика журналисти, интересуващи се единствено от слагачество и лично облагодетелстване". (Това е по повод написаното от Люба Манолова: "Лъжи и страх - страх и лъжи - така наречените медии, които се оплакваха в Брюксел, че нямат свобода на словото, но имаха свобода да им плащат пътните и разноските до белгийската столица разни соросови разклонения - днес го играят твърдо за бившия премиер Бойко Борисов и връщането му на власт").
 В няколко реда само коментар към същата статия "Минойка" пък повдига два други  прелюбопитни въпроса: "Защо протестите се обявяват за национални, след като протести има само в София и отчасти Пловдив и Варна? При това непрекъснато от медиите се преувеличава броят на протестиращите". При печатните издания можеш произволно да обявиш, че протестиращите са били, да речем 10 000, когато всъщност са били 10 пъти по-малко. По-трудно е с телевизията - там си проличава, че е рехаво присъствието. Но ето че и там някои са му намерили колая: пуска се картина от първите дни, когато наистина участието е било по-впечатляващо. А какво да кажем за изключително дръзновения въпрос, който дежурно репортерките поставят на интервюираните: "Вие за какво сте тук?" И ако поради някаква причина не се получи желаният отговор, се действа като находчива журналистка, която си "води" респондент, предваритено инструктиран какъв да е очакваният "правилен" отговор.
Да, наивни ми телевизионен зрителю, не си подозирал, но и това го има в някои "свободни" от скрупули и задръжки медии.
Обнадеждаващо е все пак, че зрителят и читателят не са чак толкова наивни. Дори само бегъл преглед на интернет форумите, в които се коментира политическата обстановка в страната, недвусмислено - над 90 процента от писанията сочат, че здравият разум все по-отчетливо надделява. Ето само няколко произволно избрани измежду стотиците мнения:
"Даниела Донева": "Не може да се произвеждат избори всеки месец само заради това, че на едни олигофрени не им харесвали изборните резултати. Има ли друга държава в света, в която "интелигентните" протестиращи искат оставка на правителството на двайсетия му ден? Няма - всичко е организирано и платено от Тиквоча, Цвинокио и Пашата".
И пак "Минойка": "Ако тези протести на жълтите павета, организирани от загубилите изборите партии успеят, отсега нататък уличната диктатура ще замени правилата на демокрацията и в България за щяло и нещяло ще се свалят правителства. И съвсем ще заприличаме на бананова република".
"Никой": "Според мене това е опит за преврат и трябва да се намесят съответните органи. Докато се повтарят тези истерии, придружени от обичайните медийни лица -"класикът на поезията и политиката" Сугарев  например - нито демокрация, нито просперитет не очаквай! Жална ни майка... Амин!"
И накрая в коментар, озаглавен "Ще загуби ли короната си президентът?", авторът пише: "Не може малцинство избрани депутати да извършва контраофанзива на държавността. Провинцията не иска такъв сблъсък. Тя достатъчно има грижи с оцеляването си. Господин президент, спокойствието в България е във Вашите ръце! Спасявайте държавността, не я погазвайте!"

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ