19 Април 2024петък17:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

90 800 души на ден четат ДУМА

Висшистите в аудиторията ни са 56% при средно 22% за страната

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 24

Средно 90 800 души на ден четат ДУМА на хартиен носител или в сайта й в интернет, показва представително за страната изследване на аудиторията на вестника. То е направено през месец май 2013 г., непосредствено след парламентарните избори, от социологическата агенция Gconsulting сред населението над 18 години. Оказва се, че ДУМА четат високообразованите българи - много голям процент от читателите на вестника са с висше образование - 56%, като се има предвид, че висшистите сред пълнолетното население у нас са 22%.
Към месец май 2013 г. 51% от българите над 18 г. декларират, че четат национални всекидневници. Най-четени са в. "Телеграф" (около 30 на сто от четящите вестници), "Труд" и "24 часа". Следват "България днес", "Седем дни спорт" и ДУМА, като общата аудитория на тази група е 204 000 души. По-малко читатели имат "Преса", "Всеки ден", "Монитор", "Сега", "Капитал", "Новинар". Само в интернет следят нашия вестник 11% от читателите му.     
Като ляв електорат се самоопределят 85% от читателите на ДУМА - 78 000 души. Спрямо предишни проучвания има подмладяване на читателския състав на вестника - общата му аудитория на възраст от 35 до 64 г. е 57%, пенсионерите са само 31%.  Интересното е, че най-голям процент от читателите са заети в частния сектор (33%), 26% работят в публичния сектор. Сред читателите на ДУМА богатите с доход над 24 000 лв. годишно са едва 4%. По предоставянето на информация ДУМА не може да се мери с телевизиите, с "Телеграф" и "Труд", но с анализите и коментарите си, представящи лявата обществена позиция по събитията, е ненадминат, отбелязват социолозите.
---------------
Подробности за изследването четете утре

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 304

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 274

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 296

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ