Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Декември 2014 | Събота
 
вход регистрирай се

Няколко думи
Quo vadis?

Юлия Кулинска

17. Август 2013 , брой: 190   12716   10

Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма... Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези,г-н протестиращ, но  изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!
 Quo vadis? Вкъщи, нали?
 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Няколко думи

 • 20. Декември 2014 295
  340
  0

  Не минава и ден, без Бойко Борисов да ни изненада с нещо. Понякога ни изненадва и по два пъти на ден - сутринта казва едно, а вечерта - точно обратното. Позицията му за "Южен поток" обаче се промени в по-дълъг период от време. 
  Например през юни той заяви от Вашингтон, че щом ГЕРБ се върне на власт, веднага ще прекрати договора за "Южен поток" и ще го подпише отново, но само по европейските правила. И обвини правителството на Орешарски, че заради нарушение на тези правила ще ни навлече санкции.
  Вчера от Брюксел Борисов заяви, че ще подпише всички разрешителни за изграждането на "Южен поток", за да ни спаси от... санкции. Европа ни влязла в положението и сега ще си построим "едно хъбче", за да продаваме газ като Турция. Каза го с...

Апис