Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

01 Юли 2016 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Quo vadis?

Юлия Кулинска

17. Август 2013 , брой: 190   13620   10Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма... Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези,г-н протестиращ, но  изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!
 Quo vadis? Вкъщи, нали?
 

 

 

Няколко думи

  • 1. Юли 2016 147
    327
    0

    Представяте ли си какво ще стане, ако изляза и кажа: продаваме тръбите и компресорните станции на "Булгартрансгаз"? Да, представяме си, г-н премиер. И вие си го представяте и умирате от страх, само като си го помислите. И ви личи. Понеже енергетиката ви защипа огромна обеца на ухото. Скоро беше.
    Само дето никой не иска от България да продава нито тръби, нито газокомпресорни станции. Няма евродиректива, която да коментира формата на собственост на инфраструктурата. Единственото нещо, което се иска от нас, е да отворим газовия си пазар, да могат и други оператори, различни от "Булгартрансгаз", да доставят и да транзитират синьо гориво. Така е честно. Това са правилата на свободната конкуренция. Разбирам, че са ви...


Всички права запазени "ДУМА"