Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Май 2015 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Quo vadis?

Юлия Кулинска

17. Август 2013 , брой: 190   13090   10Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма... Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези,г-н протестиращ, но  изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!
 Quo vadis? Вкъщи, нали?
 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Няколко думи

 • 29. Май 2015 120
  91
  0

  Нефактурирана енергия. Тази абракадабра измислиха тоя път топлофикациите, за да оправдаят балтията, с която нежно смятат да резнат главите на потребителите си с новите сметки.
  В наредбата било имало пропуски. Грозял ги фалит. Те имали настоявания, ама политиците не ги чували. Нова стратегия им трябвала.
  Толкова пъти вече ни имат за безсловесна публика на тоя род драматургични етюди, че аман! Слушаме циклично тези рефрени в различни тоналности за цените и на парното, и на тока, и на боклука. Тъй ни мина животът - да ви слушаме наглите обяснения как навсякъде по света хората знаят колко енергия използват и за колко точно плащат, само тук все няма и няма как да стане. Защото е много комплицирано, защото наредбата, защото нефактурираната, защото кубатурата, пък промилите, пък...

Апис