Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Април 2014 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи
Quo vadis?

Юлия Кулинска

17. Август 2013 , брой: 190   9370   10

Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма... Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези,г-н протестиращ, но  изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!
 Quo vadis? Вкъщи, нали?
 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Няколко думи

  • 25. Април 2014 95
    845
    0

    Позната хватка на родната опозиция е да саботира всичко в опита й да спечели някой и друг политически дивидент и да се представи като по-европеец от европейците. Та така и с драмите около "Южен поток". Оказа се, че не Брюксел, а ГЕРБ са в основата на недоразуменията от последно време и заканите на Еврокомисията и Европарламента за спиране на проекта. Новината от вчера, съобщена от министър Стойнев и потвърдена по-късно от Доминик Ристори от екипа на еврокомисаря по енергетиката, е, че газопроводът няма да бъде замразяван.
    Самият Йотингер е бил погрешно информиран и буквално подведен от любимата ни опозиция. Освен с откровени лъжи, че приемната станция на тръбата щяла да бъде не на 2, а на цели 20 км навътре в сушата, "Южен...

Апис