Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

01 Юни 2016 | Сряда
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Quo vadis?

Юлия Кулинска

17. Август 2013 , брой: 190   13593   10Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма... Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези,г-н протестиращ, но  изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!
 Quo vadis? Вкъщи, нали?
 

 

 

Няколко думи

  • 1. Юни 2016 121
    220
    0

    Всеки от нас е нечие дете или има собствени отрочета. Затова 1 юни смело може да се нарече празник на целия свят. Със сигурност в много страни на днешния Ден на детето ще има различни тържества, карнавали, забавления... Малките с блеснали очички и с нетърпение ще очакват своите подаръци. И умилените родители ще побързат да се отчетат я с последен модел телефон, я с най-нова електронна джаджа или в краен случай с разходка в зоопарка и почерпка.
    Разбира се, че децата ни са супер и няма нищо по-скъпоценно от тях в живота. Но точно заради това 1 юни не бива да се приема като пореден повод да ги затрупаме с никому ненужни бързооборотни стоки, които няма как да са истински показател за големината на нашата иначе безгранична обич. Нека именно...


Всички права запазени "ДУМА"