Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

05 Октомври 2015 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Quo vadis?

Юлия Кулинска

17. Август 2013 , брой: 190   13279   10Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма... Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези,г-н протестиращ, но  изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!
 Quo vadis? Вкъщи, нали?
 

 

 

Няколко думи

  • 2. Октомври 2015 226
    889
    0

    КАТ започва нова акция в София. Този път срещу неправилното паркиране на автомобили. Щели да се налагат и глоби до 50 лева. Знаете ли коя поред е тази акция на КАТ от началото на годината? Три хиляди триста тридесет и третата. Шегувам се. Естествено, че не можем да им хванем дирята. От КАТ обаче ги броят - 30 акции за две седмици, 5 акции за 2 дни... Също както МВР броеше акциите с емблематични имена, които трябваше да сменят имиджа на вътрешното министерство. Друг път!
    Щели да снимат неправилно паркиралите автомобили. Ще кажеш, че не им е задължение и работа, а допълнителен, несвойствен ангажимент. И едва ли не "Ура!" да викаме. Сигурно трябва да ръкопляскаме на акциите за пияни и дрогирани шофьори, за "тъмни стъкла", за колани, каски и столчета, за "...


Всички права запазени "ДУМА"