Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Ноември 2015 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Quo vadis?

Юлия Кулинска

17. Август 2013 , брой: 190   13349   10Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма... Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези,г-н протестиращ, но  изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!
 Quo vadis? Вкъщи, нали?
 

 

 

Няколко думи

  • 26. Ноември 2015 273
    190
    0

    Някои партии в България ползват държавата като трансмисия на личните им интереси. ДПС вчера се оля съвсем. Когато Бойко Борисов отиде да се среща с Ердоган и взе със себе си вътрешния враг на движението Касим Дал, ДПС яростно критикува Анкара, понеже изпусна милостта й. Сега топлите връзки явно са възстановени и трябва да се затвърдят.
    Затова от трибуната на НС Лютви Местан защити Турция за сваления руски самолет, запени се срещу Русия, която многократно нарушавала въздуха на Турция, и обяви, че опазването на режима на Асад не може да е съпътстваща цел във войната срещу ИД. Един малък Давутоглу - досущ. Само че този път ДПС сгафи с ориентацията си. Защото не друг, а САЩ обявиха, че руският самолет не е летял във въздушното пространство...


Всички права запазени "ДУМА"