Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

01 Юли 2015 | Сряда
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Quo vadis?

Юлия Кулинска

17. Август 2013 , брой: 190   13147   10Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма... Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези,г-н протестиращ, но  изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!
 Quo vadis? Вкъщи, нали?
 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Няколко думи

  • 1. Юли 2015 148
    192
    0

    Мюфтиите станаха като гейовете - агресивно демонстрират различието си, не зачитат законите на страната и искат привилегии да правят каквото си щат. Коранът да влезе задължително в училище те отдавна искат, тук прайдът на гордите от ненормалността си изостанаха с напъна да влязат в учебниците.
    Без майтап, дори археолозите станаха трън в очите на мюфтиите, но те и без това са трън за всички мераклии да си уредят личните мераци. Обаче май идва множко до паметника на Левски да скандираш на турски "Аллах е велик". И не защото някой има нещо против вярата на българските мюсюлмани. От дядови времена двор до двор по съседски си живеем с тях ние, християните, и си хапваме заедно писани яйца с баклава и пишмание. Май множко им идва...

Апис