Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Пегас

Юбилей

Райна Кабаиванска прави десетия си майсторски клас през септември

Дума

19. Юни 2010 , брой: 138   938   0Нов български университет организира Х юбилеен международен майсторски клас на Райна Кабаиванска, който ще се проведе от 16 до 29 септември т.г., научи ДУМА от Веселина Василева. Срокът за кандидатстване е до 13 септември. Прослушването на кандидатите ще бъде на 16 септември, а на 30-и най-добрите участници ще открият музикалния сезон на София с галаконцерт със Софийската филхармония и специалното участие на Райна Кабаиванска.
Събитието е под патронажа на Стефано Бенацо, посланик на Република Италия в България. За втора поредна година майсторският клас се провежда с подкрепата на фондация "Америка за България", осигуряваща стипендии за обучение на млади оперни изпълнители към фонд "Райна Кабаиванска" на НБУ.
Днес в Парма на сцената на историческия Театро комунале Райна Кабаиванска и четирима нейни ученици ще представят благотворителен концерт за набиране на средства за стипендии за оперно обучение във фонд "Райна Кабаиванска" в НБУ. С примадоната ще пеят Мария Агреста, Кирил Шарбанов, Диана Василева, Симон Лим. В чест на Райна Кабаиванска ще бъде показана изложбата, която преди три години НБУ представи в София - "Райна Кабаиванска - божествената."
През декември в Софийската опера, по случай юбилея на майсторския клас, ученици на Райна Кабаиванска ще изпълнят операта "Бохеми", която година по-късно ще бъде представена и в Оперния театър в Модена.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"