Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Пегас

Книга на Димитър Томов на руски език

Дума

19. Юни 2010 , брой: 138   906   0Петербургското издателство "Астрел" под заглавие "Таборът, който отива в небето" е издало сборник с произведения на известния писател Димитър Томов, директор на Университетското издателство "Св. Климент Охридски".
В книгата са подбрани няколко от най-известните творби на автора. На първо място - романът "Безкрайният катун. Цигански работи", излязал първо под печат със заглавие "Пътища" и удостоен през 2006 г. с наградата на СБП за най-добра белетристична книга; издадена по-късно на английски, френски, немски, шведски, фински и италиански език. В сборника са включени още: "Път към Павликени", "Насред път", "Път към приятелите" и "Път през времето", оценени високо от литературната критика и спечелили на писателя славата на колоритен разказвач и майстор на белетристичното слово.
Творбите в сборника са преведени от Н. Нанкинова и Т. Митева. Автор на художественото оформление на книгата е известният български художник Борис Драголов.
Издателство "Астрел" е едно от най-популярните руски издателства, член на известния издателски холдинг "АСТ", който държи близо 70 на сто от книжния пазар в Русия и едни от най-тиражните руски и световни бестселъри.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"