Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Култура

Деца се обучават в библиотеката при НЧ "Зора 1858" в Дупница

Николая Иванова

24. Септември 2013 , брой: 221   618   0Библиотеката при Народно читалище "Зора 1858", Дупница, е обучила вече две групи деца със специални образователни потребности. В момента в библиотеката се обучава трета група с дечица. Обучението е по проект "Интеграция чрез ИКТ - Библиотеката в подкрепа на деца със специални образователни потребности". Водеща организация е регионалната библиотека в Кюстендил с директор София Пейчева, а нейни партньори са Ресурсният център за подпомагане и интегрирано обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Кюстендил, библиотеката при НЧ "Зора 1858", Дупница, библиотеката при НЧ "Пробуда", Кочериново.
"Основната цел на проекта е да подпомогне  процеса на интегрирано образование и да подобри подкрепящата среда на деца със специални образователни потребности, използвайки съвременни информационни и комуникационни технологии. Той е насочен и към родителите, личните асистенти и учителите - чрез дейности по тяхното информиране и придобиване на компетентността по ползването на информационни и комуникационни технологии в образователния процес и комуникацията", споделиха библиотекарите Наталия Павлова и Валентина Алексова от библиотеката при НЧ "Зора 1858".
"Десет деца сме подбрали със специфични  разстройства в обучителните умения. Те са от I до IV клас. С голямо вълнение и желание идват дечицата в библиотеката на този обучителен  курс", сподели Галина Китова, учителка от ОУ "Неофит Рилски", занимаваща се с деца със специални образователни потребности. Проектът започна на 8 юли с анкетно проучване на  потребностите на целевите групи. Ще бъдат обучени общо 70 деца от началния и прогимназиален курс в Дупница, Кюстендил и Кочериново.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"