28 Март 2024четвъртък11:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мистерия

На стар мъж - млада жена, на стара жена - млад мъж, но...

Животът и природата понякога утвърждават за закон абсурда, но така човешкото съществуване е по-интересно, по-колоритно, по-жизнерадостно

/ брой: 237

автор:Божидар Стойков

visibility 11982

Издателят на знаменитото списание "Плейбой" Хю Хефнър си подари за Нова година супермлада жена - фотомоделката Кристъл Харис. Сватбата бе осъществена след драматични перипетии - като във филма "Булката беглец", защото половин година по-рано Кристъл се отказа в последния момент, а вече бяха поканени 300 гости!
След взаимни обвинения, че тя е еди-каква си, а той не може да прави секс повече от 2 секунди, настъпи помирение, после двамата застанаха пред олтара и щом се заклеха във вечна вярност, заживяха щастливо, както е казано в приказките!
Авангардна личност в много отношения, Хю държи рекорд сред знаменитостите и тук - той се снима с охота до 60 години по-младата си жена...
Тайнствата на живота, на природата и на всички същества, които я населяват, са безкрайни. Оказва се например, че колкото разликата във възрастта между мъжа и жената е по-голяма, толкова това е по-благоприятно за мъжа. С млада жена той живее по-дълго, по-здравословно и по-щастливо.
И сега виж ти логика: при жените е обратното - те имат толкова по-малка продължителност на живот, колкото разликата в годините с мъжа е по-голяма. Тоест голямата разлика съкращава живота на жената.
Финландски изследователи, които са анализирали 700 брака от ХVII до ХIХ век, установили, че мъжът предпочита жената да бъде 15 години по-млада от него, за да има силно и здраво потомство.
Шведите пък обявяват разликата от 6 години за най-успешна и твърдят, че вече не любовта е гаранция за щастлив живот, а финансовата сигурност.
Шампион сред известните, Хю Хефнър не е абсолютен световен шампион. Палмата на първенството държи 105-годишният малайзиец Судар Марто, който през 2006 г. се сдобива с жена на...22 години!
Но да се върнем на известните.
Популярният актьор, режисьор и продуцент Клинт Истууд вече 18 години живее с втората си съпруга Дина Руис. Тя е на 47, той - на 82.
Писателят, актьорът, режисьорът, продуцентът Уди Алън е на 77 години. Като съпруг на актрисата Миа Фароу преди време той предизвика неописуем скандал заради тайната си връзка с нейната осиновена дъщеря - корейката Сун И. Миа намери голи снимки на Сун, правени от Уди, но това не впечатли влюбените. Уди, след драматичен развод с Фароу, се ожени за Сун и досега са заедно. Тя е на 32 години.
Харисън Форд и Калиста Флокхарт се залюбват през 2002 г. - при раздаването на наградите "Златен глобус". Оттогава са заедно, а женитбата им става през 2010 г. на частна церемония в Ню Мексико. Харисън Форд е на 70 г., Калиста - на 47.
Чаровникът Брус Уилис има тежък развод с Деми Мур. За нея казват, че и до днес не може да преживее раздялата въпреки връзката си с много по-младия Ащън Къчър, който бе заловен в изневяра.
Брус Уилис има три дъщери от Деми и се вижда с тях. Той излезе по-бързо от кризата около развода си, като започна връзка с манекенката Ема Хеминг, 23 години по-млада от него. Двамата имат дъщеря на 1 година.
В същото време Деми Мур (50-годишна), буквално бе довършена от 35-годишния Ащън Къчър, който не само й поднасяше една след друга своите изневери с много по-млади жени от нея, а после и дежурните извинения, но накрая започна сериозна връзка с актрисата Мила Кунис и се зае с развод с Деми Мур.
Съкрушена, отчаяна, Деми Мур много тежко преживя случилото се. Тя обаче излезе от всичко с нов скандал: стана известна нейна връзка с 32-годишния красавец и плейбой Гари Мортън, доскоро... гадже на най-голямата й дъщеря. Пренесъл се да живее в дома й, използващ нейните връзки и нейната чекова книжка.
Интересна е историята на дизайнерката Вивиан Уестууд. През 1990 г. тя е смаяна от модните скици на едва прохождащия в занаята австрийски студент Андреас Кронталер. После се влюбва в него, след две години се женят и оттогава до днес живеят заедно. Вивиан е на 71 години, той - на 46.
Поп кралицата Мадона не се дава на по-младите ни на сцената, ни в любовта. Със състояние от 1 млрд. долара, но вече 54-годишна, тя има отлично постижение - 24-годишният танцьор Брахим Зайбат. Двамата са заедно от две години и скоро той й е направил предложение за брак. Както подобава обаче на жена с нейното положение, Мадона загадъчно мълчи и все още се бави да отговори на пламенния младеж.
Че си пада по млади мъже, за нея се знае отдавна, защото и предишната й връзка е с мъж, 29 години по-млад от нея!
Друга световна звезда, огнената певица Тина Търнър, която тича по сцената като тигрица, също предпочита младите партньори. На 73 години тя изглежда най-много 55-годишна(!) и поразява с жизненост и чар. Неин партньор от 27 години е немският продуцент Ервин Бах, като от 18 години двамата живеят в Швейцария. Той е на 57 години.
Знаменитият Кърк Дъглас присъства под номер 17 в класацията на стоте най-велики актьори в света за всички времена. Той е един от двамата живи сред тях, другият е Сидни Поатие. По-възрастните и днес си спомнят Кърк Дъглас като Спартак и Одисей в едноименните филми. И как да го забравят - толкова талант, толкова чар, толкова физическа и нравствена красота на едно място рядко се среща.
Макар и на 96 години, той и сега предизвиква възхищение. При това открай време е женен за една и съща жена, по-млада от него. В това отношение обаче го бие синът му - Майкъл Дъглас. След развода си с красивата Диандра заради не по-малко красивата Катрин Зита-Джоунс, Майкъл Дъглас въпреки сериозната си възраст има две деца от нея. Разликата им е 25 години, но както пишат, бракът им не върви напоследък.
Дженифър Лопес и Каспър Смарт са следващата двойка с голяма разлика във възрастта - тя на 43, а танцьорът - на 25. Независимо от това връзката им продължава вече втора година, като Каспър е неотлъчно до нея, може би да я пази от футболиста Роналдо и от предсказанието в един виц за двамата: "Кракът на Роналдо е застрахован за няколкостотин милиона долара, задникът на Джей Ло - за подобна сума. Ако, не дай си Боже, Роналдо ритне певицата отзад и повреди крака си, няма застрахователна компания на света, която би могла да плати обезщетение на двамата..."
Но не си слагайте кахъри за тях - те са уредени. След толкова много примери с известните, по-скоро помислете за тези закони на живота и на природата, според които стар мъж винаги търси млада жена, а стара жена - млад мъж, независимо, че той й съкращава живота. Или по-скоро...
В това има някаква мистерия и времето сякаш започва бавно да я разплита...


Хю Хефнър и Кристъл Харис

Уди Алън и Сун И в Кан, 2011 г.

Харисън Форд и Калиста Флокхарт

Брус Уилис и Ема Хеминг

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс с децата им

Тина Търнър и Ервин Бах

Мадона и Брахим Зайбат

Вивиан Уестууд и Андреас Кронталер

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ