Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

За джакпота и мечтата за лесна печалба

Лозан Такев

15. Юни 2010 , брой: 134   985   0Направо е учудващо желанието на стотици хиляди човеци да спечелят лесни пари. Мечтата им за лесна печалба от държавния хазартен орган ме вкара в недоумение и по една друга причина -алчността, която няма равна на себе си амбиция и голяма печалба на всяка цена.
В тото пунктовете с удължено работно време влизаха хора за първи път, посягаха за първи път към фишовете, не знаеха как се попълват комбинациите и отделните квадратчета. Други хвърлиха 300, 500, 3000, 8000 лева, за да се надяват на близо шестте милиона. Казаха им, за да ги спечелят, са необходими 14 милиона комбинации, тоест 14 милиона лева и ви е гарантирана печалбата от 6 милиона... Немощни възрастни люде се надяваха, идваха с последни усилия и също искаха да се докоснат до мечтата за лесна печалба с левчето, с двата лева, с четирите лева... Добре бе, аджеба, всяка седмица има джакпот. Не ви ли харесват печалби от 200 хиляди лева, от 600 хиляди лева. Защо тогава ви няма? Не, вие трябва да вземете от раз рекордния джакпот от 6 милиона български лева. И съседи чужденци дойдоха да помогнат на мечтата българска.
Ще падне джакпотът. Няма как да не падне. И отново ще олекне надеждата за лесна голяма печалба, отново ще прикрием някак си алчността. Ще има пак джакпот, нов, от 20 хиляди лева, от 50 хиляди, от 144 хиляди лева. Но няма да има подобна безумна еуфория всички да се наредим на опашката да грабнем непременно ние рекордната натрупана сума... Ще останем само онези, които играем от десетки години с малки суми, но редовно. И помагаме и на тотализатора, и на спорта, и на онези, които все пак печелят. Но ние не желаем непременно печалбата ни да е 5, 6 защо не и повече милиони. Ние се радваме на тройка, на четворка, на хиляда лева дори. Защото е и по-скромна нашата мечта за лесна печалба. А тя вече не и толкова лесна, защото лично за себе си, като изчислих какви инвестиции съм вложил през този и миналия век, сигурно на един солиден джакпот от печалба имам вече право. И не само аз.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"