20 Април 2024събота00:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кой печели, кой губи?

/ брой: 293

автор:Алберт Аврамов

visibility 1085

Турция направи един смел ход - подписа споразумение с Евросъюза за реадмисия. Сиреч всеки чужденец, попаднал в южната ни съседка нелегално, воден от желанието да достигне "заветната" си мечта - да се впише в европейското пространство, вече ще подлежи на връщане в Турция като страна, от която е поел към Европа.
Европа мигом си отдъхна, преодолявайки този труден за заобикаляне препъникамък, поставен от самата нея като средство за шенгенско възпрепятстване на имиграционните процеси, които до неотдавна поощряваше по напълно обясними причини. В насрещен план Евросъюзът, поставяйки пред изпитание коректността на Ердогановото управление, се ангажира с конкретни срокове да охлаби визовите спънки пред турските граждани, които от десетилетия без друго получаваха достъп до трудовите пазари в редица европейски страни, предимно в Германия. Турция, която е член на Митническия съюз от 1995 г. и е със статут на кандидат-член в ЕС от 1999 г., отдавна вопие за легитимното право на свободното движение на гражданите й в страните от Шенген.
От това, мисля, ние, българите печелим и то немалко. Видимо ще се сложи някакъв край поне на каналджийството, което доведе в изпосталялата ни държава лавината от бежанци, голяма част от които ни оценяват едва ли не като задължена към тях транзитна зона, в която следва да получат с подчертана доза раболепие почти хотелски пансионат, услуги и прочие екстри, докато Европа ги поеме в широките си обятия. Ако загубим нещо, то това по-скоро ще е напрежението от допълнителните тежнения, струпващи се на плещите ни.
Реджеб Таийп Ердоган, притиснат в ъгъла от твърдостта на собствената си политика, остана без приятели, а и съзря непроницаемост в погледа на ЕС, притеснен от геополитическите му мераци. И... накрая умело кандиса. Дано това да не е поредната му маневра по пътя на неоосманистката му инвазия към Европа, включително към нас...
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ