27 Април 2024събота04:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пуритани vs. (Евро)визия

/ брой: 11

автор:Альона Нейкова

visibility 1040

Месеци преди началото на същинския конкурс, темата "Евровизия" превзе медийното пространство. Уви, не с информации за постиженията на участниците в песенната надпревара, а с откази от явяване и с предварително нагласени скандали.
Именно такава измислена каша искат да забъркат така наречените руски правозащитници. Пуританите призовават тазгодишният конкурс в Дания да се бойкотира заради... изпълнителя от Австрия. Кончита Вурст, моля ви се, бил травестит. И не само че се гримирал и се кипрел с женски тоалети, но имал и брада, която нямал никакво намерение да обръсне. Подобна визия на участник в "Евровизия" щяла, видите ли, да навреди на психиката на децата, които са сред най-големите фенове на песенното състезание.
Апелът на някои руснаци да се забрани на австриеца да участва в конкурса или повяването му на сцената да не бъде излъчвано в ефир - не е новост. Преди защитниците на морала в Москва с подобни искания излязоха и беларусите. Според тях показването по телевизията на брадат мъж, преоблечен като жена, пропагандира начин на живот "неприемлив за обществото".
Радетелите на целомъдрието обаче явно са забравили горещата лесбийска целувка на финландската певица Криста Сиегфридс от "Евровизия 2013"? Или се правят, че не помнят триумфа на музикалната надпревара на Дана Интернешънъл през 1998? Е, израелският травестит няма брада, но пък успя да покори Европа с гласа си и с парчето "Diva", смятано за тотален хит и днес. А може би пуританите ще отрекат, че през 2003 г. самата Русия бе представена на песенния конкурс от скандалния дует "Тату"?!...
Факт е, че няма нищо лошо в желанието на някои страни да ратуват за запазване морала на гражданите си, като поставят на пиедестал традиционните отношения между мъжа и жената и залагат на семейните ценности. Но трябва ли за всички евентуални отклонения от тези разбирания да се нарочват някои участници в "Евровизия"?!

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ