26 Април 2024петък13:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пелмени с пресни гъби

/ брой: 260

автор:Дума

visibility 1134

Готвач Юс

  Аз самият съм родом от Сибир, така че когато на гости ми дойдоха един приятел от България с жена си, реших да им поднеса моя специалитет – сибирски пелмени. Пелмените димяха на голямата чиния, когато изведнъж забелязах на лицето на приятеля ми недоумение, че даже и малко страх – именно такова впечатление му направиха пелмените. След това той взе в ръка нож и вилица и се опита да разреже един пелмен на парченца... Тук аз се учудих и обясних на госта ми, че пелменът се яде цял... Урокът трая само една минута и скоро планината от пелмени намаля видимо...
И така, за това ще са ни нужни:
гъби (манатарка, обикновена брезовка, червена брезовка) - 200-300 гр.
лук - 1-2 глави
брашно - 1-2 ч.ч., яйце - 1 бр.
претопено масло - 2-4 с.л., сол – на вкус.   
За гъбената плънка измийте гъбите, нарежете ги на дребно, посолете ги, сварете половината гъби, а останалите ги задушете в тиган. Когато течността се изпари, добавете към задушените гъби и сварените гъби, маслото и пържете. Отделно изпържете в масло дребно нарязания лук до златисто, смесете го с гъбите и посолете.
Пригответе тестото за пелмени. Във всяко кръгче тесто поставете от гъбената плънка. Затворете с друго кръгче тесто и притиснете краищата. Сложете пелмените в слабо врящ гъбен бульон, а като изплуват на повърхността, варете още около 10 минути.
Сервирайте готовите пелмени с гъбен сос.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ