20 Април 2024събота10:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кукли на конци

/ брой: 18

автор:Алберт Аврамов

visibility 1419

Някога, в средата на 60-те години, радиото често въртеше една популярна песен - "Кукла на конци"(Puppet On A String) в оригиналното изпълнение на Санди Шоу. Мила и симпатична, подканваща към светли и чисти пориви, детска песничка. Във всеки случай - миролюбива. Използвам заглавието, но то чудесно пасва на това, което се случва в днешна Украйна. Ерго - щом има кукли на конци (познати и с названието марионетки), би трябвало да има и кукловоди.
Да гадаем ли кой пак прокарва към Киев познатите доктрини, довели до пламването на "арабската пролет" и приключили като фарс? Да се чудим ли кой точно разпали конфликта в светска Сирия, кой и защо продължава да подклажда кръвопролитията в Ирак, Судан, Мали, Афганистан и Господ знае къде още? Защо тогава да не си дадем и отговор на въпроса кой и защо се е прицелил в Украйна? Има ли място за дискусии?
Руският външен министър Сергей Лавров еднозначно определи, че "европейската истерия" е лумнала, когато Киев не подписа споразумението за асоцииране с ЕС. И заяви, че тя не е заради Украйна и украинците, а заради загубения огромен пазар, в който се надяваха да превърнат страната. Споменавам Лавров и се сещам - защо ли Западът се опитва да се представя за херувимче, когато директно го питат: "Кой свива обръча около Русия?"
Украинският президент покани опозиционните лидери в страната на преговори и те с труд приеха. Но как се водят подобни разговори, когато добре "мотивирани" тълпи опитват да изгорят живи други украинци, и то само защото защитавали законно избраната власт? Дали преговарящите опозиционери ще намерят сили да признаят кой ще плати за проливаната украинска кръв? Защо всъщност не попитат кукловодите си дали въобще някога са чули песничката на Санди Шоу...

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ