26 Април 2024петък03:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Евроработа

/ брой: 18

автор:Павлета Давидова

visibility 40

Пореден доклад на Европейската комисия за прословутия напредък на България. С вниманието, което страната ни и Румъния получават от ЕС, човек ще помисли, че сме най-специалните, уникалните и важните. Не са един и двама анализаторите, които чистосърдечно признават, че ако същите критерии бъдат приложени спрямо останалите страни членки, едва ли техните резултати ще са кой знае колко по-добри. Затова вчера се чуха възгласи мониторингът в този си дискриминационен вариант да отпадне.
Всеки път Еврокомисията размахва пръст и ни гълчи. Обикновено по едни и същи точки, макар и с различни мотиви. Традицията през последните няколко години е Бойко Борисов и сие моментално да започнат безумно кълчене и през плач да обвиняват за европейското мъмрене Тройната коалиция, предишното правителство и Сергей Станишев. Банално дежа вю е прехвърлянето на топката, плюенето срещу опонентите и публичното подвиване на крак пред големия и всесилен ЕС.
Този път нещата изглеждат различни. Пламен Орешарски не се появи да скача с пяна на уста срещу служебния кабинет или правителството на Борисов. А така най-лесно би оправдал мъмренето от Брюксел. Този път премиерът би имал право, защото дори в самия доклад се признава, че положението в страната е било несигурно именно поради смяната на три правителства по време на мониторинговия 18-месечен период. Няма как да се говори за стабилност и реформи. В този смисъл дори съчетанието "крехък напредък" е стъпка напред.
В документа има точки, по които България трябва да работи. Това не е изненада за никого. Целенасочено или не, ЕС ни дава някакви препоръки, които може би е хубаво да изпълним. Идеята на цялото занимание е не да се плюем един друг и да доразрушаваме имиджа си пред ЕС, а да работим. Важни са делата, а не думите. Да я започваме тази евроработа вече!

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ