25 Април 2024четвъртък12:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шест звезди от "Ало, ало!" пристигат у нас

Авторката на великолепния превод на хитовия британски сериал Златна Костова е причината за тяхното гостуване

/ брой: 53

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 6239

Шест от звездите на световноизвестния британски Би Би Си сериал "Ало! Ало!" пристигат в България (18-22 март), за да представят непоказвания досега епизод от сериала - "Завръщането на "Ало! Ало!" (2007), и да се срещнат с българската публика. Списъкът със звездните гости включва Вики Мишел (сервитьорката Ивет), Сю Ходж (сервитьорката Мими Лабонг), Ким Хартман (Хелга, асистентка на Хер Флик от Гестапо), Ричърд Гибсън (Хер Флик от Гестапо), Гай Сайнър (гей-лейтенантът с "малкия танк"), Артър Бостром (Полицай Крабтрий "Добрютро"-то), Кийт Падингтън Ричардс, мениджър на пътуващата група.
Сериалът "Ало! Ало!" бе излъчен 22 пъти по Би Ти Ви, както и по ТВ7. Пиесата "Ало! Ало!" има три сценични постановки - в театър "Възраждане", в ДТ Русе и в Читалищен театър Поморие. Предстои поредно излъчване на сериала по Би Ти Ви Комеди, преиздаването на книгата "Военните дневници на Рене Артоа" и първо издаване на пиесата от изд. "Блек фламинго пъблишинг".

С Гай Сайнър - лейтенант Грубер


По време на гостуването си в България звездите от "Ало, ало!" ще покажат филма "Завръщането на "Ало! Ало!" (в рамките на международния "София филм фест", в кино "Люмиер" на 20 март от 20,30 ч.), ще се запознаят с българските си колеги, озвучавали сериала - най-сетне "на светло" ще излязат великолепните актьори Веско Ранков, Стефан Димитриев, Венета Зюмбюлева, Ева Демирева и Иван Райков, с чиито гласове българската публика свързва персонажите от сериала. След прожекцията ще има разговор с публиката и почитателите на сериала, ще се раздават автографи. Английските актьори ще гостуват и на театър "Възраждане", където ще гледат спектакъла, под режисурата на Роберт Янакиев - на 21 март от 19 ч. На 19 март пък звездите от "Ало! Ало!" ще бъдат скъпи гости на "Емоушън клъб", където ще имат среща с членовете на клуба "Почитатели на "Ало, Ало!".

Златна Костова с Вики Мишел - сервитьорката Ивет


Всичко това става възможно благодарение на една изненадваща и много приятна среща в Лондон на преводачката, журналистката и поетесата Златна Костова, която е превела на български сериала, пиесата и книгата "Военните дневници на Рене Артоа". На представянето на издадената й в края на 2012 г. поетична книга "Врабче в черупка" и преводите й - в Българския културен институт в британската столица, където гостува в началото на ноември 2013-а по покана на БКИ, се "изсипват" звездите от суинг група № 1 на Великобритания "Джайв ейсес" (изнесли впечатляващ спектакъл на джаз фестивала в Банско) и артистите от култовия сериал. След представянето, където се запознава с "аловистите", Златна има още няколко срещи с тях, за да направи интервюта за БТА, където е директор "Международна дейност". Още по време на нейната творческа вечер артистите са силно изненадани от факта, че сериалът е толкова популярен в България и изявяват желание да дойдат да се срещнат с почитателите му. За Златна това предложение си остава в сферата на шегата до момента, в който се прибира у дома и там я чака писмо със съвсем сериозно предложение за посещение в България и среща с феновете! Оттук именно започна моето голямо "ходене по мъките", защото никога не бях си и помисляла, че може толкова много пъти "да ударя на камък", сподели за ДУМА Златна Костова. По нейните думи към днешна дата проектът сякаш вече добива някакви реални очертания, но докато не получи електронните билети на името на звездите, тя ще продължава да изпитва дълбоки съмнения (и немалки разочарования).
До момента проектът е подкрепен от Министерството на културата, "София филм фест", клуб "Емоушън", БТА, "Диджитал плюс" студио, Общински театър "Възраждане" и частни медии. Но както има толкова силна подкрепа, така и нищо все още не е окончателно покрито като финансиране, споделя опасенията си Златна Костова. Засега всичко е обещано, тя се стреми да осигури "най-едрите неща" като самолетни билети, хотел, дневни, транспорт и все очаква някой от някъде да се обади, да се включи, да отговори на писмата и молбите й... Разпратила е повече от 50 писма, а обажданията въобще не може да пресметне. Предлага игри с sms-и, бартери, реклама, престижни събития - уви. И все пак не мога да бъда недоволна, признава тя. Доста истински приятели преброих в този труден момент, появиха се и нови, и, както се казва, "Надеждата умира последна" - все още съм изпълнена с надежда, че ще се намерят истински почитатели на сериала, които ще подпомогнат финансово подготвяния с толкова обич и положителна енергия проект. Ако се намерят такива почитатели на качествения ТВ-формат, могат да се свържат със Златна Костова в БТА, на тел. 02/ 9262-339, или чрез лични съобщения във Фейсбук.
"Ало, ало!" е най-гледаният в света английски комедиен сериал на Би Би Си. Още след първите сезони има голям успех, от Би Би Си увеличават бюджета и продължават снимането му. Така се стига до 9 сезона, с общо 86 епизода, всички излъчени 22 пъти в българския национален ефир, при огромен зрителски интерес.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ