25 Април 2024четвъртък18:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Деликатност в стил USA

/ брой: 66

автор:Алберт Аврамов

visibility 1721

Нека светът трепери! След руската агресия в Крим идва ред печалната съдба на Украйна да се разлее като вълна и над околните държави и народи, обладани от духа на демокрацията. Които ще бъдат принудени да приемат участта, отредена им от всемогъщия Путин, прокламира с "желязно" самочуствие мадам Хилари Клинтън. Виновният за всичко руски президент, който трябва да бъде оплют, отхвърлен и наказан. 
Дали това са думи на неочаквана пророчица, на бивша Първа дама или пък на Дипломат №1 на САЩ, едва ли е от особено значение. По-важното в подобна теза е извънмерната в амбициозността си последователност, с която г-жа Клинтън преследва крайната цел на иначе демократски настроения клан Клинтън - Америка над всичко.
Естествено, подобни внушения, стига да намерят безпрекословни последователи, няма как да не впечатлят иначе претръпналата от политически увъртания, заигравки и инсценировки световна публика, на която май вече започна да й писва от открито натрапваните двойни стандарти на американската администрация.
Президентът Обама пръв заговори за някакво "презареждане" в отношението към Москва. Опита се усърдно да покаже ефекта от тази си идея като едва ли не купчина захаросани "черешки върху тортата", която купчина да поблазни руската политическа класа, а и не само нея, за да удостовери нагледно пред света миролюбивата си мечта за единение на интересите на всички народи. Странно е обаче, че Европа малко скептично се отнесе (в онзи период) към новия тип "перестройка". Явно защото цялата тази измислица май беше скрита зад доста сложно отстраним воал, прикриващ неизказани и твърде хипотетични посоки, водещи към натрапчивото усещане за масово прецакване. Политическо, икономическо, морално.
Което и се случи, както почти всички помним...
Та! Мадам Клинтън намери все пак врага. Основния, главния враг на мирното човечество, предимно на това, населяващо околностите на Русия. Путин - разбира се. Нещо повече - наскоро дори го сравни, без свян или съвест, с Адолф Хитлер.
 Щото - видите ли - се бил загрижил "незаконно и в нарушение на международното право" за съдбата на сънародниците си от една глупаво предадена преди време на злочестата Украйна изконна руска територия Крим. И че едва ли не взел, та почнал да готви танковете си за инвазия, агресия и тем подобни квалификации на военолюбието, за да преразпределя света. С което прерязал лентата на новата Студена война.
И в този контекст въпросната бивша Първа дама съзря нещо епохално важно. Съзря логичния "сблъсък на ценности", тръгвайщ от Украйна и заливащ със заплаха останалия свят.
Само един въпрос остава висящ - този за действително Топлата война, простете - войни, които САЩ водят така или иначе по света. Със и без презареждане. За територии на влияние, за ресурси, за господство...
Но за това деликатно мълчи бившата Първа... на USA.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ