28 Март 2024четвъртък18:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Жалък цирк на жалки вандали и бюрократи

/ брой: 74

автор:Борис Данков

visibility 10795

Повече от 20 години се разиграва циркът около паметника "1300 години България" пред НДК. Отначало той бе взет "на мушка" от развилнелите се "демократични" хунвейбини, които го обявиха за част от "тоталитарното наследство". Те бяха подстрекавани и насъсквани от злобните писания на покойната "Демокрация" и разюзданите анатеми на "Век '21"; от "демократично" пребоядисалите се журналисти в Националното радио и БНТ, от новите идеолози на класовата омраза и ненавист, самозвани рушители на тъй наречените "комунистически символи". Тяхната разрушителна вакханалия бе продължена от лумпените и "демократичните" ни управници. Така лека-полека "комунистическият" паметник бе разфасован и унищожен, превърнат в жалка развалина и свърталище на безделници и наркомани, в символ на разрухата. Нищо, че паметникът олицетворява хилядолетната история на българската държава; нищо, че той е сътворен от един от най-талантливите български художници - скулптора Валентин Старчев, който има заслужено признание у нас и в чужбина, включително на Запад. Нищо, че в негова подкрепа са СБХ и САБ, авторитетни български специалисти.
Тази жалка политическа хистерия около паметника продължава да се разиграва и до ден-днешен. Понеже болшинството от общинските чиновници начело със зам.-кмета Тодор Чобанов и главния архитект Петър Диков, са за събарянето на паметника, не спират циркаджийските номера и изпълнения около монумента. Преди време чрез една режисирана интернет-анкета бе организирано "обществено допитване" за съдбата на паметника, чийто отговор (съвсем естествено) бе за... неговото събаряне. Оня ден лобито на "демократичните" рушители в Столичния общински съвет потвърди намерението на политическите бюрократи. Нещо повече от думите на зам.-шефа на СОС Вили Лилков се разбира, че мястото на паметника е "едно от най-скъпите пространства на София". Значи "аргументите" за неговото събаряне са не само политически...
СБХ и САБ вече са си казали думата "за" паметника. Сега следва да се произнесе Министерството на културата. Не е ли крайно време да се сложи точка на този жалък цирк, разиграван от политически вандали и "демократични" бюрократи?

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 301

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 319

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ