20 Април 2024събота02:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Я, колко таланти!

От години България търси таланти и си намира майстора...

/ брой: 75

автор:Лозан Такев

visibility 610

В последните двадесет и пет години от историята си България не се умори да търси таланти. Телевизионният формат провокира и дава чаканите и неочакваните отговори.
България търси таланти. И си намира майстора! В трафиканти, в спекуланти, в симуланти. И най-вече във всякакви анти... Но по-важното е, че докато се дивим и немеем пред някои идиотщини от екраните по време на игрите и забавата на това екранно търсене в България на таланти, точно там се настаняват на удобни мандатни места всякакви други дарования. Един вицепремиер в недалечното минало сам оповести изповедта си: "Ега ти държавата, щом аз съм й вицепремиер!" На много управленски високи и не съвсем толкова високи, но отговорни места бяха десетки български таланти като него, но само той дръзна да каже истината за себе си. Останалите ги изтърпяхме търпеливо, други още ги търпим, не знам докога... Само си припомнете Филип Димитров, Жельо Митев Желев, Йордан Соколов, Иван Костов, Александър Йорданов, Стефан Софиянски, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Делян Пеевски, Христо Бисеров, Румяна Желева, Искра Фидосова, Александър Томов, Росен Плевнелиев, Надежда Неински, Миглена Кунева и поне още трийсетина таланти като тях - винаги ще пропусне човек някого в такава многотия...
Докато България търси талантите си, гореспоменатите заемаха своите местенца, уреждаха своите приближени и предани съюзници и вършеха своите талантливи фокуси. И тук не става дума за онези, които наричахме калинки, веселинки, роднинки - братя и сестри, зетьове и щуробаджанаци... Роднините навсякъде по света не са най-добрият избор на върхушката, но няма как явно без тях да се мине! Не забравяйте, че баш талантите на България раздават порциите, държат обръчите с фирми и управляват от своя сарай.
Сега се е задал поредният български талант, който директно казва: "Аз съм Николай Бареков. И още навсякъде плащам сметката си." Подхвърля половин милион като дарение на партията си, раздава безплатни таблети предварително и се хвърля в операция "Чисти ръце".
А я вземете братята в днешно време. Братя Маргини, Юзеирови, Велчеви, Георгиеви - Батко и Братко, таланти по двойки. Даже много пъти се питаме дали ако вместо Братя Галеви не бяха избягали някои от цитираните истински братя, нямаше да е по-добре за  България.
Чу се за съвсем нов протест в Перник. Осемнадесетгодишно момиче не може да приеме, че в съвременната българската история има повече редове за Бойко Борисов, отколкото за Христо Ботев или за Борис Първи, примерно. И други подобни поводи има нейният младежки граждански протест. Вместо да се порадва на истинските таланти, които България произведе само за четвърт век от своята нова история. В същото време на екрана продължават да търсят дарования измежду всички възрасти. А много често там човек се пита дали телевизионното състезание не бива да се нарича "България търси идиоти!?" Имам предвид кастингите и самите номинации досега. Едно е неопровержимо. България търси таланти. И си намира майстора. Вече четвърт век! Поне в това две мнения едва ли има...

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ