26 Април 2024петък08:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Светът е малък

Дъждовни мисли

/ брой: 92

автор:Николай Коев

visibility 3663

Че сме разграден двор, си го знаем и без да ни го напомнят. Но някак си е тъжно да ти свият номер, и то точно с поредицата от цифрички, в които е концентрирана твоята същност. За партийните хитреци обаче няма прегради. Та поради това решили просто да откраднат ЕГН-то на нищо неподозиращи хора и ги пришият към своята организация с цел да съберат необходимия брой гласове за участие в изборите. Допуснете във въображението си нелепата ситуация - Костов в списъка на комунистите, Кунева, също там. Не че е нещо твърде отдалечено от логиката, особено за дамата, но все пак да бяха взели компютърните гении под внимание динамичното израстване, осъзнаване, пък и демократичното право да се променят на докоснати и от политиката личности. И все пак грозно е да ни присвояват данните. Дано новият Изборен кодекс постави край на тази спекула, защото в противен случай се оказва например, че много лесно можеш да събереш подписка за референдум, ръководена от услужлив професор, и какво ли още не.
    Дали го разбираме, но и друг голям срам, пак с крадливци, ни връхлетя в пролетния дъжд. Дошли хора с прекрасен туристически кораб в морската ни столица Варна. Както си му е редът, разходили белите си панталони из центъра и.. изненадка /защо пък?/ - някои от тях останали без пари и документи. В резултат туроператорите изразили съмнения, че безспорно привлекателният ни черноморски град може да бъде елиминиран от маршрута на луксозните лайнери заради безочието на джбчийките. А в случая става въпрос за истински десант на около 1500 туристи от различни националности, и то в по принцип мъртвия сезон за заведения и магазини. С една дума - златен шанс, но пропилян лекомислено и не само заради местните крадли, а и защото от толкова години облечените с власт не са в състояние да освободят хората от контингента на битовата престъпност, който пред очите на всички гнезди в пространството пред варненския катедрален храм "Свето Успение Богородично", а и не само там.
    Новина на надеждата и светлината ни връхлетя в променливото време. Свръхмодерен развлекателен курорт ще се строи в софийското землище от азиатски инвеститори. Добре, ще каже нашенецът, това са много нови работни места, оживление, разкош. При това в близост щяло да бъде и голф игрището до Елин Пелин, така че българинът, който много си пада по този всенароден спорт, ще има възможност да се погрижи и за физическата си форма. Прекрасно, но от компанията инвеститор са по-реалисти. Техен представител направо заявява,  че намеренията са да се създаде нов имидж /чисто българска дума!/ на София като културно-развлекателен център на Европа. Тук ще добавя, че културното наследство, пък и в голяма степен и съвременните форми на духа и творчеството ни са на добро равнище. А що се отнася до развлекателната част, то и там имаме богат опит още от времето на соца в китните тогава курорти по крайбрежието, където използвахме дюните за други работи, а не за строителство върху пясъка. Но, обективно. Безспорно хубаво и полезно е да се инвестира у нас, да се гради и създават нови работни места. Съвсем друг е въпросът, че във вече готовия комплекс в стил "Лас Вегас" с 4000 стаи обикновеният българин ще влезе в ролята на... обслужващ персонал. Такава очевидно ни е съдбата в зоната на либералдемокрацията, на която се отдадохме безрезервно и позволихме, дори съдействахме на цървулите да се превърнат в трандафори, а и обратното. Кой ни е крив тогава, Европа ли? Та погледнете социологическите проучвания, които независимо от съмненията започнаха като цяло да напипват пулса на обществото. Управляващата ни до неотдавна "организация" с абревиатура на цвете, получава почти равна подкрепа с тази на сегашната власт. Независимо от твърде позорящите разкрития за управлението на ГЕРБ, независимо от зейналата социална пропаст, независимо от унижението. Струва си да се замислим, докато съвсем не ни либерализират и се обезличим тотално.
Казват, че за разум винаги има време. За нас обаче то не е много, защото загубихме скорост и години, цяло поколение, в разпри, простотии и откровени предателства. Затова - с цървули или трандафори, но напред, независимо от желанието на някои да ни превърнат в "развлекателен европейски център", в който ни е отредена ролята на обслужващи и развличащи, а не на развличащи се. Е, някои нашенци ще бъдат сред последните, но това не топли мнозинството в окото на кризата.
Такива ми ти работи в този дъжд. Прекрасно време за оливане!

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ