27 Април 2024събота03:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Лозанов ще ни пази от СЕМ и от Хюрем

/ брой: 110

автор:Борис Данков

visibility 10937

Ама умен си е пустият му Георги Лозанов, мокаятен е, надарен с интуиция, с тънък усет, с невероятна дарба да усеща откъде накъде (и закъде) духа вятърът! Като шеф на СЕМ (Съвета за електронни медии) знае човекът кога да намигне приятелски на доверена електронна медия или да размаха пръст на нелоялната й конкуренция. Като артексперт и специалист по разните скечове и пърформанси, миманси и тям подобни, знае още как да защитава (и отстоява) европейските ценности.
Иде реч за това как той съвсем навреме подаде сигнал до ЦИК, за да спре "оня клип" на Сидеров, който "накърнява добрите нрави". "Има език на омразата!" - отсече Гого Лозанов. Има я, как така "отделни форми на сексуалната ориентация" ще се представят за ценности? Откъде накъде педофилията, гей браковете и кръвосмешението ще се показват като "основни характеристики на евроатлантическата система"? Законът за радиото и телевизията задължава доставчиците на медийни услуги - телевизиите, да не допускат предавания, внушаващи национална, политическа, етническа, религиозна и расова нетърпимост - припомни шефът на регулаторния орган.
Ало, Лозанов, ти навреме и на място си се сетил да приложиш закона, но защо досега нито веднъж не си го направил:
- За турските бози, които вече години наред се леят от родните телевизионни екрани и ни заливат с пошлост, насилие ("Великолепният век") и ориенталска простотия?
- За американските екшъни, които бъкат от престъпни садистични страсти и убийства и заемат 99 процента от излъчваните телевизионни филми и сериали?
- За нашенските сапунки и крими-изцепки от типа на "Под прикритие", "Стъклен дом", "Седем часа разлика", "Столичани в повече" (или в "по-малко", все тая!), които задминават всички турски и американски образци на жанра със своята сополива сълзливост и тъпашки бандитизъм?
- За бездарните ТВ-реклами, които "пращят" от лигави и дебелашки послания?
А-а-а, умен си е пустият му Георги Лозанов! Той ще защити европейските ни ценности, а белким някой ни опази от СЕМ и от Хюрем.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ