28 Март 2024четвъртък21:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Америка над всички!!!

/ брой: 125

автор:Алберт Аврамов

visibility 1661

Надявам се, че си спомняте добре какво са преживели народите преди много десетилетия, когато подобен апел заля света с кръвта на милиони. Е, днес само името на държавата, приела го за повик, позивна и смисъл на съществуването си, е друга. По ирония на съдбата ли, на късата човешка памет ли, или пък поради дебелоочието на мракобесни кръгове, днес този зов, излязъл очевидно и от сърцето, и от душата на лидера на "най-великата" световна сила, и то точно в дните, в които се отбелязва годишнината от края на една епоха, когато един фюрер искаше да е "над всички", всъщност смъкна завесата.
Президентът на САЩ пристигна повече от войнствено настроен в Европа, в Полша, където направи грандиозната изцепка, подобна на тази, довела някога Хитлер и идеологията му до печален крах. Обяви новия поход на Изток. Патетично и безапелационно. Като за начало - увеличаване на присъствието на американски войски и средства в сърцето и източните покрайнини на Европа. Очевидно човекът смята, че баламурниците, живеещи именно в тези покрайнини, все още помнят посланията, отправяни от самия него по време на несъстоялото се "презареждане" с Русия, изобилстващо от уверения, че ще пази Европа от ирански ракети.
Някои се връзваха, може би поради късогледство, или пък защото им изнасяше да се правят на улави, предвкусвайки, че ще падне келепир около зорлем натрапваните им американски военни бази и ПРО-съоръжения (за мирни цели). Насочени срещу иранската заплаха...
Уви! Завесата падна и на сцената се появиха истинските актьори, режисьори и миманс. Колкото до новия апел-директива, хладнокръвно посочен от Обама, от кого той иска "да защити Източна Европа"? Целта "на Изток" вече без заобиколки стана ясна - Русия. Въпросът е Източна Европа от кого и дали иска да бъде защитена. И от кого и дали е заплашена.
Светът би трябвало вече да прогледне и да се замисли... Дано да е насериозно.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ