29 Април 2024понеделник07:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Феномен

Известен бил като първия съветски екстрасенс, вълшебник или човека, който вижда във времето

Личният магьосник на Йосиф Сталин

Като малък бил сомнамбул, затова често при ясно време ставал посред нощ от леглото и гледал луната насън...

/ брой: 132

visibility 4987

Ян Шенкман

Волф Месинг (1899-1974) - магьосник, хипнотизатор, ясновидец, медиум, същата загадъчна личност като граф Калиостро. Хитлер се боял от него, Сталин и Берия се вслушвали в думите му. Впрочем никой точно не знае, дали това е така. Почти невъзможно е да се определи кое е истина и кое измислица, когато става дума за Месинг. Роден е в еврейски квартал в Полша на територията на Русата империя. Родителите му искали да стане равин и го пратили в религиозно училище. Но на Волф там не му харесало. Решил, че животът му е предопределен за друго. И избягал. Просто се качил на първия влак и готово. Пари за билет нямал. Затова се скрил под пейката на кондуктора. Но той все пак го видял, сграбчил го за яката, издърпал го изпод пейката и поискал да му види билета. Тогава Волф му подал парче от стар вестник. Кондукторът го продупчил и рекъл: „Странен човек, има билет, а се крие“. Така той за първи път разбрал, че може да управлява хората, като ги подчинява на волята си.
Влакът го докарал до Берлин. Отначало мизерствал. Миел чинии, лъскал обувки. Гладувал до припадък. Но после успял да се уреди в цирка. Показвал невероятни трикове и бързо станал известен. Само той можел да открива скрити предмети, да чете мисли, да предсказва бъдещето и да налага своята воля. При това съвсем честно, без помощта на асистенти. Това не били фокуси, а истинско чудо и ясновидство.
Веднъж циркът гастролирал във Виена. Там феноменът Месинг привлякъл вниманието на двама велики учени — Зигмунд Фройд и Алберт Айнщайн. Тримата се събрали, за да проведат един експеримент. Месинг казал на Фройд: „Намислете си желание и аз ще го изпълня“. След това се приближил до Айнщайн и отскубнал от мустаците му три косъма. „Нали това си намислихте?“ – попитал той. „Да“ – отвърнал Фройд.
Месинг много пътувал. Опитите му предизвиквали интерес у най-различни хора. Посещавали го и Махатма Ганди, и Мерлин Монро, и президентът на Полша Пилсудски. Когато Хитлер дошъл на власт, Месинг се завърнал в Полша. Там, в един театър във Варшава той произнесъл знаменитото си предсказание. Месинг рекъл: „Ако Хитлер поведе войските си на изток, ще загуби войната“. Тези думи достигнали до фюрера. Хитлер страшно се ядосал. Обявил награда за главата на Месинг - 200 хиляди райхсмарки. И ловът започнал. След като фашистите превзели Варшава, Месинг бил арестуван от Гестапо. На улицата го спрял патрул:
- Ти кой си?
- Артист.
- Лъжеш. Ти си Месинг. Е, здравей, еврейски магьоснико! В Берлин вече те чакат.
И последвал неочакван удар в лицето. Загубил съзнание и се свестил чак в участъка. Спасил се благодарение на дарбата си. С мисълта си накарал гестаповците да влязат в килията. Те послушно влезли, без да осъзнават, защо го правят. Месинг ги затворил вътре. Излязъл навън и побягнал към съветската граница.
В Съветския съюз вече били чували за него. Сталин му изпратил личния си самолет и заповядал да го доведат в Кремъл. Придружавали го хора с униформи на НКВД.
— Покажете, какво можете — рекъл Сталин. — Заповядайте утре на вилата ми, по приятелски. Нямате нужда от пропуск, нали?
На следващия ден Месинг безпрепятствено влязъл във вилата на Сталин. Внушил на охраната, че е генералния комисар от държавна сигурност Лаврентий Берия. И преминал през всички кордони.
Следващото изпитание било по-трудно. Сталин заръчал на Месинг да изтегли от държавната банка сто хиляди рубли. Просто така, без какъвто и да било документ. В уговорения ден Месинг спрял колата пред централната банка, влязъл в сградата, показал на касиера бял лист хартия и поискал да му изплатят сто хиляди. Касиерът направил всичко, за което го помолили. Магът прибрал парите в портфейла и потеглил към Кремъл.
Не е известно дали Михаил Булгаков е чувал за Месинг. По-скоро да. Но тези фокуси много приличат на триковете, които прави Воланд в романа „Майсторът и Маргарита“…
Докато бил в Русия, Месинг продължил с пророчествата. Първо предсказал, че скоро ще започне война. При това с точност до една седмица. Думите му били: през последната декада на юни 1941 г. ще започне война. След това, още преди началото на войната, казвал, че вижда съветските танкове да влизат в Берлин.
Със Сталин имал сложни отношения. Разбира се, както е прието да се смята, той бил личният му магьосник. Сталин нямал нужда от придворен маг. Месинг наистина можел да чете мисли. Но и Сталин знаел мислите на своите приближени. Докато своите старателно криел от всички. Затова нямал нужда медиум и екстрасенс да се навърта наоколо. Едва ли на Сталин би му допаднало, някой да чете мислите му. Така че те се срещнали само няколко пъти.
Но Месинг имал определено влияние върху Сталин. Казват, че Сталин дори се боял от него. Говори се, че през март 1953 г. Месинг тайно се промъкнал във вилата при Сталин. И Сталин го попитал:
- Можеш да предсказваш бъдещето, нали? А знаеш ли, кога ще умреш?
- След вас, другарю Сталин – отвърнал Месинг.
- Значи, знаеш аз кога ще умра?
- Съвсем скоро.
Сталин изцъклил очи от страх. Отворил уста, клепачите му натежали. И се строполил на килима.
Със сигурност това е мит. Но пък много хубав: злият цар умира от магията на добрия вълшебник…
Впрочем Месинг бил безсилен да помогне на себе си. През последните години от живота си бил тежко болен и ужасно се страхувал от смъртта. Когато го карали от вкъщи за операция, той погледнал към портрета си и казал: „Това е, Волф. Повече няма да се върнеш тук“.
Месинг умира и тайната му остава неразгадано. Казват, че и до днес в архивите на КГБ се пазят засекретени документи за Месинг. Но нито един документ не може да обясни чудото.


Цитати

Волф Месинг
" Психологичните опити са моята работа, а тя изобщо не е лека! Трябва да събера всичките си сили, да впрегна всичките си способности, да концентрирам цялата си воля, като спортист преди скок или ковач преди удар с тежък чук.“

 

Корнелия Нинова честити Цветница на празнуващите

автор:Дума

visibility 9

Цветница е!

автор:Дума

visibility 240

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 904

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 853

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 751

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 897

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 1010

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 835

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 785

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 966

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 937

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 833

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 867

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ