29 Март 2024петък12:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Работата предстои, свършете я!

/ брой: 136

автор:Николай Коев

visibility 3098

Често си мисля за направо наркотичната пристрастеност на хора в активна възраст към по правило шаблонните постулати на една партия. Та нима професията не е онзи основен център, който наред със семейството се превръща в смисъл и цел на съществуването. Оказва се, че за мнозина принадлежността към партия е въпрос на съдбовен избор, от който зависи бъдещето, осигуряването на луксозен живот под защитния воал на организацията - майка. За тях, активистите-кариеристи на поникналите като гъби след обилен дъжд формации с дълги имена, просто водещ е личният интерес. А идеите са единствено удобно прикритие за печелене на привърженици, които с наивността на малки деца осигуряват благоденствието на малцинството от елитната кохорта. Ще речете - нищо ново. Това го гледаме през всичките тези странни години на нескончаемия ни преход. Добре, но все пак идват поредните избори и отново аниматорите на благоденствието започват все по-ярко да светят от екрана, да звучат в ефира, да ни обещават всичко под слънцето. При това от нафталина вече все по-настървено се вади износеният речников реквизит за "комунисти", "ченгета", "досиета", гарниран под диктата на доброжелатели отблизо и далеч с превръщащата се в истинска драма "атомен" и "газопреносен" проблем на България.
В интерес на истината трябва да признаем, че хората с леви убеждения останаха донякъде изненадани от създалата се ситуация с предсрочните избори. Вероятно не са очаквали, че тяхната пасивност на европейския вот ще бъде така злонамерено експлоатирана от "десния сектор" за масирана атака срещу управлението, пък и коалиционните удари под кръста изглежда свършиха добра работа на опозицията. Но както и да е - вероятно наесен отново сме на избори, а тогава, както е известно, "се броят пилците". За социалистите и техните партньори безспорно това ще бъде възможност за доказване на силата и влиянието на идеите. Именно те, а не втръсналите и неизпълними обещания, ще намерят място в сърцата на хората. Защото в преситения от груб материализъм свят има все повече място за социална справедливост. Защото, колкото и да е неприятно за нашите словоблудци, като цяло изчерпващият се модел на либералдемокрацията, налаган по всякакъв начин отвъд Атлантика, все повече тласкат света в левия сектор.
В момента далеч по-важно е да се хване пулсът на обществото и най-вече на онази негова част, която възприема със сърцето си левите идеи. Да, може би звучи странно, но има необходимост и от идеали, позагубили се в троскота на борбата за оцеляване. Има нужда и от вдъхновение, повече романтизъм, повече надежда за спасяване от хладния прагматизъм, който превърна много от хората в многострадалното ни отечество в биологичен вид. Но за да се случи всичко това, е необходимо предстоящата изборна кампания на левицата да бъде изчистена от сложни екранизирани внушения за разгром на противника на шахматната дъска например, или поразяването с "туше" на съперника на пътеката за фехтовка. Повече от необходимо е да се търси живият и масов контакт с хората, а не да се залага само на "актива" в градовете и селата, който и без друго е верен на партията и не демонстрира колебание. Нека се замислим дали новоизлюпеният политик Бареков или неговите ментори не намериха най-правилната форма за успеха с акциите по площадите и с непосредствения досег с електората. Именно там, на ръка разстояние, трябва да се дават и обещанията и отправят послания. Но за реално изпълними неща, които безспорно ще се случат при разумно и отговорно управление.
Неведнъж на отреденото ми място в ДУМА съм твърдял, че правителството на Орешарски върши добре работата си, при това в условия на безпрецедентна и добре финансирана протестна и частично негативна медийна кампания. Оставям настрани, без да пренебрегвам проблема с "Южен поток" и натиска отвън. Факт е обаче, че през последната година бизнесът бе изваден от състоянието на пълен кислороден глад и демонстрира съживяване, което е важно предусловие за възстановяването на държавата. Факт е, че след погрома на ГЕРБ държавната каса намери средства и за строителство, и за социални плащания, и за реформи в стратегически отрасли. Безспорно и проблемите съпътстваха правителството, но да се говори за провал, е твърде невярно, да не кажем злонамерено преувеличено. Ако има неуспех, то според мен той е в неспособността да се представи по най-добрия и достъпен начин постигнатото. Ето защо PR специалистите в най-старата партия у нас трябва да работят с повече въображение и търсят достъпната форма за въздействие и популяризиране на успехите, но и на идеалите, а не да оставят ниша, в която да се ширят словоблудци с водопад от неистини, да го кажем направо - лъжи.
Така че много работа предстои. Свършете я, защото хората ви вярват!
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ