24 Април 2024сряда01:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Старата песен на нов глас

/ брой: 140

автор:Борис Данков

visibility 10817

Нищо ново под слънцето. Едно време "кинжалът" Георги Марков се беше провикнал: "Избори до дупка!" Сега пожарникарят Б.Б. плаши с война и... реваншизъм до дупка. Както се казва: "Каквото повикало, таквоз се обадило".
А пък и знае човекът какво да прави. Отива направо в Америка, за да пие вода от извора. Там се ръкува с помощник държавната секретарка на САЩ г-жа Виктория Нюланд (Е, "Майната й на Европа!" и "Много здраве от наш'те на ваш'те!"). После пред демократа Марк Грийн човекът от Банкя се е оплакал от комунистите и националистите, които пречели на развитието на България (Пречат я, как да не пречат, на Бойко - тоже му пречат!) Със сенатора Джон Маккейн двамата обсъдили положението в Украйна и "Южен поток" (Е, друго нещо си е шистовият газ!) Вече за срещата на Бойко със  Збигнев Бжежински узнахме, че той го е нарекъл "най-знаковия български политик" (Е, ми да, кой друг нашенец досега е правил подобни метани и теманета на янките, че да заслужи подобна похвала!). Ние не знаем какво още са си хортували "на четири очи" Зиги и Боку, но фактът си е факт, че носът на бившия премиер вече не може да бъде стигнат и с... изцапана клечка.
Иначе нашенските медии не подминаха и любопитната подробност, че Б.Б. е чествал в САЩ своя 55-и рожден ден: облечен в тениска на любимия си отбор "Реал"- Мадрид, с пищна плодова торта, в обкръжението на ексминистъра Делян Добрев и други приближени лица (Ах, каква фамилна идилия!)
След всички тези "бонуси", при завръщането му от САЩ, сервилен репортер не пропусна да го запита дали на 55-годишна възраст е готов да стане за втори път министър-председател на България. "А кой да стане? Ако има по-опитен, ще го направим него. В тази ситуация трябва да се избира - така, както през зимно време не дават на жена да кара кола, а се качва този, който е най-добър шофьор..." - възкликна нашият човек, а "свободните" ни медии отново подхванаха старата песен на нов глас: "Бойко рече... Борисов каза..." Ало, колеги, забравихте ли, че държавата не е автомобил?
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ