20 Април 2024събота15:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

България в Халифата?

/ брой: 149

автор:Алберт Аврамов

visibility 1495

България попадна в картата на... новия Халифат. Джихад над нас? Май логично ще ви прозвучи подобна идиотщина, стига да има кой да им се върже на освирепелите напоследък джихадисти от ИДИЛ, почти миловидно определящи се като правоверни. Понятието миловидно май не е най-подходящото в конкретния случаи с Ирак и Сирия, особено ако се вземе предвид масовото заколение, на което те самите подлагат дори собствените си род, религия и традиции в похода си срещу световната цивилизация.
Възникват някои трудни въпроси, но едва ли дори след много уговорки някой ще даде нелицеприятния отговор. Например: защо и как се стигна до тази кръвопролитна ситуация, в която две суверенни държави, подложени на чужда, отвъдокеанска инвазия, почти достигнаха до един условен мирен изход - в който паралелно бяха обилно присаждани отдавна подготвяните бацили на друг вид ненавист. Подплатени щедро с капитали от верноподаническите чувства на васални и твърде зависими от Големия брат страни от Залива като Саудитска Арабия и Катар, възприели идеята за единен ислямистки свят като смисъл на съществуванието си.
Изведнъж ятаганът засвистя, макар засега виртуално, над Европа. А в тази Европа май се намираме и ние. Но тя, старата Европа, трудно би се поразмърдала активно да даде лептата си в защита на нашите християнски и общочовешки ценности. Или поне така изглежда на фона на безхаберието за състоянието на "югоизточната периферия", при което трудно можем да си представим адекватна подкрепа. На някои подобни и вече не особено виртуални заплахи дори срещу Испания, Австрия и куп други страни все някой би трябвало да реагира.
Колкото и мъгляви да са подмятанията и увъртанията, това, което все по-често долавяме в медийното пространство, са капиталите на Катар - големи, изобилно щедри и примамливи, особено за тези, които биха се присламчили към тях. Колкото до евентуалния Халифат, ако Джихадът надвисне над България, някои от тези мушмороци със сигурност ще са нечия пета колона и... шегички едва ли ще има.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ