25 Април 2024четвъртък02:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Разбрах защо НАП ще фалира

/ брой: 150

автор:Лозан Такев

visibility 563

Случаят е конкретен от поделението на НАП в район Илинден. Но е валиден за цялата страна - където има НАП, където се налагат и вноски за Националната здравноосигурителна каса, въпреки идиотиите на НАП за допълнително самостоятелно здравно осигуряване.
 Като едноличен търговец си плащам шест месеца напред тези вноски. Въпреки това всеки месец до 25-о число съм длъжен да подам декларация номер едно, че съм здравно осигурен - една идиотия, която който я е въвел, е доста маломерен икономист и управленец. Дори можело да не си внесъл осигуровката, но декларация трябва да внесеш всеки месец до 25-о число за предишния месец!? Нямам обяснения. Въпреки това редовно си погасявам осигуровките и внасям декларациите в съответната служба на НАП, в случая - в район Илинден.
 Този път поради причини от лично битово естество (трябваше да участвам с изготвянето на полицейски протокол за ограбената ми селска къща в гр. Антоново, която ползвам лятото като вила), се наложи да се явя в НАП-Илинден на 26 юни, където служителката отказа да приеме декларацията, понеже съм пропуснал датата.
Трябвало да ми състави акт за 250 лв. глоба!? Това било най-малката глоба... При предплатена здравноосигурителна вноска за 6 месеца!
   "Идете в друг клон на НАП, там може да ви я приемат или опитайте по интернет", загрижено ме посъветва дамата. Значи в друг клон може, в НАП-Илинден не? Значи по интернет може, в клона на НАП-Илинден не може! Нямам отговор на причините, поради които не ми приеха декларацията. Още повече, че тези декларации нямат абсолютно никакъв принос към реда в държавата, към реда в НАП и към реда в бизнеса. Като пенсионер съм се осигурил и преосигурил в здравно отношение. Е, добре като едноличен търговец ще си плащам допълнително всеки месец по 33 лева и 60 стотинки, но да ме правят в клоновете на НАП на пет стотинки за подобни идиотии и недомислици, няма да издържа... И няма как да премълча. Много натрупани мълчания има в държавата ни.
 И сега, ако реша да не плащам повече осигуровки - пенсионер, едноличен търговец, ако направя този протестен акт, ще ми съставят стабилно количество актове и глоби. Да знаете - аз ще съм причината да няма пари в здравноосигурителната каса и тя ще фалира благодарение на моите невнесени вноски и неуредени безсмислени и безумни декларации. А нервите, които все още издържат, са си за наша сметка. Простете за емоцията, но тя се налага от системата, която ни прави такива.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ