23 Април 2024вторник17:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Политика по британски

/ брой: 162

автор:Алберт Аврамов

visibility 1161

"Уилям Хейг е една от пътеводните светлини на британската Консервативна партия за цяло едно поколение. Той беше лидер на партията и съставна част на две правителства. Хейг не само бе министър на външните работи от първа величина - той беше също така доверено лице, мъдър съветник и близък приятел. Хейг ще остане в кабинета като първи държавен секретар и на практика мой политически заместник", заяви британският премиер Дейвид Камерън вчера, с което обяви решението си за драстично обновяване на кабинета, започнало със смяната на старата "лисица" Хейг.
Тази новина буквално сащиса британските медии, а и не само тях, но веднага след нея в. "Гардиън" определи мащабното преструктуриране на Консервативната партия като новата "нощ на дългите ножове", позната от историята като "пучът на Рьом".
Дали от подобни опасения се е водил премиерът Камерън може само да гадаем, но ако вникнем в симптомите, насаждани и проникващи все по-осезателно в настроенията сред британското общество, няма да е трудно да открием известни прилики. Днес става дума за заразителния синдром на евроскептицизма, на талази обливащ Острова. Отдавна е ясно, че Камерън, яхнал гребена на вълната на скепсиса, търси съюзници, дори в собствената си партия. Официално - за да се противопостави на лейбъристите, напиращи към властта, а задкулисно, съвсем по британски - за да извлече възможните за собствения си кръг дивиденти, шантажирайки ЕС с надеждата да наложи думата на Лондон за бъдещето на Европа. 
Настроеният силно евроскептично нов външен министър - Филип Хамънд, който миналата година твърдо заяви, че ще гласува за излизането на Великобритания от ЕС, явно ще е новият фаворит, тил и меч на Кмерън, поне на европейския фронт. Хамънд вече обикаля Европа да търси съюзници за тезата: или променяме ЕС, или излизаме от него. А приказките за "подмладяването" на правителството и на електората май стават хит, поне до изборите догодина...

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 316

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 292

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 284

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 313

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ