24 Април 2024сряда23:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Хапчета за щастливи моменти

/ брой: 166

автор:Константин Иванов

visibility 1370

Рекламите, както е известно, целят да изкушат хората да си купят рекламирания продукт, а за това трябва да радват очите и сърцето. Радост за очите и надежда за сърцето на почерпилия се с рекламираната ракийка сват е сватята, чието "кладенче още не е пресъхнало". Обещаваща вълнуващи мигове е сръчността на хубавицата, която с езика си връзва на фльонга две черешки. Тиха нежност се чете в погледа на мъжа, стъписал съпругата си с целувка, след като кравата Милка го е ръгнала с рогата в нейна посока. Внушителен манекен на щастието е Любо Нейков, който се гощава със "Салам народен" - кеф му за мезе, кеф му за наяждане... И все пак, може ли тези по-скоро битови кефове да се сравняват с щастието, което ще ти донесе едно мъничко, едно невзрачно хапче стоперан. "Стоперан - щастливи моменти без диария" обещава рекламата, която попадна пред погледа ми в линия 2 на столичното метро. От което се подразбира, че така сме си живели несретни, лишени от щастие поради перманентно разстройство, преди да се появи чудотворното хапче.
Добре би било обаче стоперанът да поведе хорото и учените да се понапънат и да разнообразят асортимента от хапчета за осигуряване на щастливи моменти в живота на населението. Ето само няколко идеи, родени така, съвсем на прима виста.
Хапчета за тонизиране на съдии, които да ни ощастливят с експедитивно решаване в рамките поне на едно десетилетие на сагите за Брендо, Баретата, Очите, Вальо Топлото, Килърите, Октоподите и пр. знакови фигури, определящи дневния ред на българското общество.
Хапчета за избиване илюзиите от главите на наивни гласоподаватели /между няколко стотин хиляди и няколко милиона/, които на всеки 4 години, а напоследък и по-често, очакват щастието да ги споходи с изгряването на супернова звезда, под чието сияние ще настъпи поне двойно увеличение на заплати и пенсии, процъфтяване на здравеопазването и образованието, преасфалтиране на магистралите... и всичко това в рамките ако не на 800 дни, то поне за един мандат време.
Хапчета за осигуряване на щастието на култовите ни телевизионни звезди, съобразени с натюрела им и личните им драми, на които, щем не щем, ставаме съпричастни благодарение на услужливите медии. Например. За Ани Цолова, която - о ужас! - заспала и пропуснала финалния мач за световното по футбол, вместо хапче, по-добре е хранителна добавка "Ремотив", т.е. да я ремотивира за финала на следващото световно. Пак хранителна добавка "Сладки сънища" за Диляна Попова за да преодолее налегналата я тиха печал поради вероломството на Асен Блатечки, от когото чакала син, пък той.../по-подробно виж в Гугъл/. За Мария Игнатова е късно за противозачатъчни хапчета, както самата тя разгласи в ефир, вестници, списания и, разбира се, във фейсбук...
Хапчета за вразумяване на спортните журналисти, та да престанат да ни осведомяват основно за трансферните цени на футболистите, за това, че Челси е вкарал гол в 66-та минута за последен път гол в приятелски мач през 1987 г, за едни спечелени от Гришо еди колко си хиляди евро, а простичко да обяснят въпросният футболист струва ли въобще пукната пара и че Гришо всъщност не е брокер, а тенисист. Неща, които дори непосветеният в спорта ще разбере и без хапче пирамем за оросяване на мозъка.
И накрая, крайно належащо е да се изнамери хапче, осигуряващо щастливи моменти /не мечтаем, не говорим за дни/, в които от телевизионния екран да не ни се накара мъжественият и гневен бивш консуматор на филии с мас, бивш ревностен читател на "Винету", бивш пожарникар, бивш кмет, бивш и с мераци за бъдещ премиер Бойко Методиев Борисов. А ако такова радикално решение е невъзможно, то поне да се намери хапче против логореята му, по-досадна и от диария. Но и такъв лек надали ще бъде открит. Така че карайте на стоперан, може и да помогне.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ