20 Април 2024събота13:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ВМРО напуска Николай Бареков

Структурата на ББЦ в Стамболийски сне доверието си от бившия журналист

/ брой: 168

автор:Дума

visibility 1293

На заседание на Националния изпълнителен комитет на ВМРО днес ще се вземе решение дали да напуснат партията на Николай Бареков "България без цензура". Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов разкри вчера, че има напрежение не само между структурите на националистите и ББЦ, но и по други въпроси. "Без да влизаме в разправии, по-честно спрямо нашите членове и симпатизанти е да се разделим и всеки да поеме в своята посока. ВМРО има различен профил. Трудно нашите симпатизанти приемат този експанзивен подход на колегите ни от ББЦ", заяви Веселинов.
Някои от различията между двете партии са идеята Симеон Сакскобургготски да бъде еврокомисар и референдума за връщане на монархия. Веселинов обяви, че тези две неща са далеч от техните виждания за развитието на държавата.
Преди ден Бареков каза, че партията му ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори. От ВМРО коментираха, че това е изпреварващ ход, след като националистите получиха покана от НФСБ за изграждане на общ патриотичен блок. На заседанието се очаква да се гласува положително решението за коалиция с НФСБ.
Евродепутатът Ангел Джамбазки обясни, че "ние като националисти не можем да заобиколим въпроса за ДПС и г-н Делян Пеевски". "ДПС е антибългарска и противоконституционна партия, която трябва да бъде разформирована. Нямаме никакво намерение дори да се докосваме до тези хора. Още повече, че обединението на съмишленици и български националисти е задължително", категоричен бе Джамбазки. Той добави, че "очевидно и колегите от ББЦ смятат, че сегашната коалиция е изчерпана". "Видно от "лавината" заявления на местните им организации не можем да работим заедно, така че всеки продължава по пътя си. Бихме и ще си сътрудничим със всички политически парии, които последователно и доказано работят за ваденето на ДПС от властта и политиката", допълни евродепутатът.
През вчерашния ден Николай Бареков претърпя още една раздяла. Структурата на "България без цензура" в Стамболийски снема доверието си от него и застава плътно зад Ангел Славчев. Това заяви в Пловдив местният председател на ББЦ Атанас Мавродиев, като увери, че 480 членове има структурата на партията в Стамболийски и всички те ще напуснат. Той даде брифинг сам, тъй като заместниците му са получили заплахи и не са поискали публичност. Николай Бареков е първият чалга политик и маша на Делян Пеевски, категоричен бе Мавродиев. "Оказа се, че партията всъщност е "България НА цензурата" и Николай Бареков налага пълен диктат. Всъщност реалният диктатор е Делян Пеевски", заяви още той. По думите му той е повярвал на Бареков, че може да направи нещо добро за България, така както са му повярвали много хора. "Горещо приех неговите идеи, но впоследствие се оказа, че в ББЦ водещи са политическото лицемерие и задкулисие", категоричен бе Мавродиев.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ