19 Април 2024петък22:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Dream Theater":

Без тютюнев дим в бекстейджа!

Зала "Фестивална" отваря врати в 18 ч. на 29 юли, метъл величията излизат на сцената след 20 ч.

/ брой: 169

автор:Дума

visibility 24

След броени дни София ще бъде разтърсена от уникалното шоу на "Dream Theater". Кралете на прогресив метъла пристигат по покана на "София мюзик ентърпрайсис", за да представят последния си албум. Озаглавен просто "Dream Theater", той затвърди успеха на групата и й донесе втора номинация за "Грами" за сингъла "The Enemy Inside", както и четири номинации за Progressive Music Awards. Турнето под наслов "An Evening with "Dream Theater" започна в началото на тази година и покори публиката в Америка и Европа, припомня Ивайло Петков.
Специално за това турне великолепната петорка е подготвила доста изненади за своите фенове. Тя ще изпълни за първи път песни, които никога досега не са звучали на нейни концерти. Освен това ще ни впечатли с нова визия, декори, мултимедия, ефекти и уникално озвучаване.
Джон Петручи, един от най-известните китаристи в света, пристига с колекцията си китари, с които никога не се разделя. Той винаги решава в последния момент с кои от своите специално изработени инструменти да се появи на сцената. Все пак със сигурност ще чуем убийствения звук от последната му гордост - китарата "Majesty" на Music Man.
Изричното желание на гостите е да не се пуши никъде в зоната на бекстейджа. Вечерята им ще включва телешко печено или стек, спагети и пържени зеленчуци по ориенталски. Сред предпочитаните питиета са бяло и червено вино и бира. Рокаджиите са поръчали и неограничено количество минерална вода и газирани напитки.
"Dream Theater" идва у нас след концерта си в Букурещ в ранните часове на 29 юли. Входовете на зала "Фестивална" в деня на концерта ще бъдат отворени в 18 ч. За разлика от други концерти, на този няма да има подгряващи изпълнители. Очакванията са Джон Петручи и компания да се качат на сцената малко след 20 ч., като шоуто ще продължи поне три часа.
Билетите на цени от 60 до 80 лв. все още може да се намерят на всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ