25 Април 2024четвъртък03:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Истината за "Боинг"-а започва да се избистря

/ брой: 173

автор:Дума

visibility 9

Болшинството от жителите на Донбас не вярват, че малайзийският "Боинг" е свален от опълченците. Това пише американското издание The Washington Post, съобщи РИА "Новости".
"Свалиха го украинците. След малайзийския самолет имаше още два. Аз ги чух", казва жител от Грабово, където падна част от "Боинг"-а. "Много хора са видели Су-25 зад самолета", разказва местна жителка пред кореспондента на  The Washington Post.
По-рано от САЩ заявиха, че самолетът е свален от ракета "земя-въздух", изстреляна от територията, контролирана от опълченците. Според украинското разследване местните спецслужби разполагат с доказателства, че броени часове преди катастрофата ЗРК "Бук" е преминал по улиците на гр. Торез, намиращ се само на няколко километра от границата с Русия.
Никой от местните жители обаче, не е забелязал този ЗРК, а служители в местна бензиностанция се съмняват, че може да се вярва на подобно доказателство, макар местността от снимката, публикувана от украинските спецслужби, да им се струва позната, пише още американското издание.
"Мога да вярвам само на това, което съм видял с очите си. Например, преди час украински самолет бомбардира Снежное, но украинците твърдят, че техни самолети не летят над мястото на катастрофата", заяви Сергей Сенченко, работещ в бензиностанция в близост до мястото на катастрофата на малайзийския "Боинг".
Населението в региона на катастрофата недоумява защо трябва да се вярва на разчитането на черните кутии на самолета от Великобритания. Та нали те "са под контрола на САЩ?", допълва изданието.
В подобна посока е насочена и публикация в немското издание с много знаково заглавие "Вархайт фюр Дойчланд" ("Истината за Германия"), което написа, че пилот на украински щурмови самолет Су-25, който е летял след малайзийския "Боинг" 777 е признал, че е стрелял от бордова картечница по самолета. Именно неговият Су-25 е фиксиран на спътниковите снимките, които са представени на пресконференцията в Генералния щаб на Русия.
По-рано експертите на ОССЕ вече изследвали отломките на лайнера в района на крушението и направили първите изводи, като за пореден път се потвърди всичко, описано по-горе. По отломките на лайнера има следи от шрапнели, по които може да се установи с какво оръжие е стреляно. По този въпрос с важно изявление излезе представителят на ОССЕ в Украйна Майкъл Бочуркив: "Дори за неспециалист е очевидно, че следите са почти като тези, които остават след стрелба с картечница. И ако продължим да разсъждаваме в този дух, то такива следи върху метал не сме виждали никъде другаде", цитира думите му руският телевизионен "Канал 1".

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ