26 Април 2024петък03:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ябълки на раздора по полски

/ брой: 177

автор:Алберт Аврамов

visibility 1210

Размяната на санкции и рестриктивни мерки между ЕС и Русия ще доведе до свиване на икономическия ръст на Полша с 0.6-процентни пункта тази година. Това съобщи в петък полският вицепремиер Януш Пехочински, цитиран от "Ройтерс", след като в сряда Русия забрани вноса на плодове и зеленчуци от Полша, считано от 1 август, и обяви, че може да разшири забраната за целия ЕС. Варшава нарече мярката "отмъстителна" по повод наложените ден по-рано от САЩ и Брюксел по-строги санкции на Москва.
Понятието "ябълка на раздора" съществува още от времето на древна Елада (където се ражда митът, че Афродита била най-красивата и получила златната ябълка).
Нека освежим темата с няколко импулсивно зададени на полските ни партньори по ЕС въпроса. Например: от самото начало на украинската драма кой наложи най-войнствената риторика срещу Москва, звучаща в съзвучие с реваншистките сили, окупирали Майдана? Кой в най-бърз галоп пришпори темата за "руската заплаха" над Европа и призова САЩ, НАТО и ЕС за спешни отбранителни мерки в източната периферия на евросъюза? Кой подкрепи неофашистите, взели с явен преврат властта в Киев? Кой все пак изпраща по новите европейски бойни полета в Източна Украйна свои "експерти" и оръжия за унищожаването на рускоезичното население? Кой устремно подкрепи санкциите срещу Русия, замислени отвъд Океана и видимо почти доброволно подкрепени от ЕС? И още много "Кой" следва да се попита, но не само Полша. Последният от тях - кой е казал, че европейската общност (28 държави) трябва да плаща на Полша заради ответните мерки на Москва, логично естествени след липсата на честни отговори на поставените по-горе въпроси. Колкото до полските производители - нека се обърнат към управниците си, та белким получат някакъв смислен отговор как сами да изядат продукцията си. Раздорът явно предстои.
  

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ