19 Април 2024петък05:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Личности и мижитурки

/ брой: 188

автор:Борис Данков

visibility 11283

Сума ти и време мастит професор и негови съмишленици неуморно внушават на българското общество колко много Бойко Борисов приличал на Стефан Стамболов. Ама толкова много, че човек неволно може да си помисли дали не са еднояйчни близнаци. И по какво си приличат? Да речем, че физически са образ и подобие - не са. Нито пък духовно. Къде е все пак да си автор на "Песни и стихотворения..." в съавторство с Христо Ботев и да си фен на Винету или да си падаш по сръбската чалга и футбол на малки вратички. Не върви.
Друг професор пък провидя приликата със Стамболов в строителството на магистрали. И Бойко, и Стамболов строели пътища и по това били много сходни като държавници. Най-сетне Вежди Рашидов, в пристъп на сервилно слагачество, обясни на простия български народ как Бойко Борисов може да се превърне в новия Стамболов на страната (Вай-вай!). Стигна се дотам, че мълвата за фаталната "прилика" между двамата бе подхваната от ясновидки и гледачки, а провинциален поет злокобно предрече, че Бойко ще последва съдбата на Стефан Стамболов. Пази, Боже!
Но ето, че вчера от първа страница на часови вестник ни се пробутва нова "прилика" между личността на български държавник от миналото и днешен политик. Този път служебният премиер Георги Близнашки сам е избрал да позира... пред портрета на Петко Каравелов. В журналистическия анонс за "първото интервю в печата" на служебния министър-председател за... протеста, комунизма и кулисите на властта (Ау!Бау!) между другото се съобщава, че "той е изследовател на Каравелов и негов почитател". За тази цел единственото "нововъведение" в министър-председателския кабинет бил този портрет на Петко Каравелов, нарисуван от известния художник Никола Михайлов и взет (как и по какъв начин?!) от фонда на Националната художествена галерия специално за въпросното "нововъведение".
Това, че Георги Близнашки е решил да се съизмерва като премиер с Петко Каравелов, си е негова работа. Остава само да видим докъде може да стигне тази "суета сует". Вече си имаме нов Стамболов, защо пък да си нямаме и един нов Петко Каравелов. А да ни е честито!

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ