29 Март 2024петък09:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Право куме в очи

Наемници и еничари са сред нас

/ брой: 193

автор:Светлана Михова

visibility 4814

Едно зверско убийство потресе света. Ислямистите от "Ислямска държава" обезглавиха американския журналист Джеймс Фоули. Възмущението и погнусата на цивилизования свят са обясними. Естествена е и мъката на близките му. Но крокодилските сълзи на западния политически елит и неговия всепризнат вожд Барак Обама будят отвращение. Защото лицемерието в такъв момент не предизвиква други чувства.
Предсмъртните думи на жертвата звучат като присъда и разобличение, като гняв и разочарование. Разбира се, направена бе уговорката, че е възможно да са били изречени под диктовка на палачите. Но това не отменя същността им. "Моите истински убийци са в правителството на САЩ. Това, което се случва с мен, е резултат от тяхното самодоволство и престъпност", изрича Фоули. И накрая: "Бих желал да живея още, но корабът отплува. Единственото, което бих искал сега, е да не бях американец!"
Тази негова изповед е в пълен дисонанс с артистичния драматизъм на Обама: "Никой справедлив бог не би застанал зад това, което ислямистите сториха. Джихадистката група "Ислямска държава" не говори от името на никоя религия. Подобни хора в крайна сметка се провалят, защото бъдещето е за тези, които градят, а не рушат". След това бързо се върна към клишето на заканите и общите пожелания. Призова международната общност към съвместни усилия за унищожаване на тумора на джихадистката заплаха в Ирак и Сирия. "Трябва да направим общо усилие, за да извадим този тумор, така че да не се разпространи. Трябва да има категорично отхвърляне на този тип нихилистични идеологии".
Думи, които светът вече е чувал от неговите предшественици. Едни зовяха към кръстоносен поход срещу "Империята на злото", други - към прекършване гръбнака на талибаните, трети - срещу всички диктатури в мюсюлманския свят. Накрая всичко свършваше - и продължава да завършва, със заветната за САЩ мечта през новия XXI век - постигане на "управляем хаос". Засега постигат само хаос. Управлението им се изплъзва. Коренът на американския модел не се прихваща.
С всеки изминат ден намалява шансът за успешно "унищожаване на тумора на джихадистката заплаха". Благодарение на усилията на САЩ. Ако сълзите и заклинанията на Обама бяха искрени, като начало можеше да спре финансирането и въоръжаването на бандите от "Ислямска държава". Това обаче той не може да направи. Защото продължава да спонсорира зверствата им в Сирия. Защото джихадистите са важна брънка от цялата му близкоизточна политика, довела Вашингтон до безпрецедентен конфликт с Израел. Защото в по-далечна перспектива същите тези джихадисти трябва да се насочат към Средна Азия, Русия и Китай. Картата на американския хаос отдавна е начертана. За жалост на Обама той или следващите на неговия президентски престол ще трябва да я прекрояват. Защото ислямистите имат свои планове и карти. В тях, както вече е известно, са вписани и САЩ, и Европа.
С убийството на Джеймс Фоули на повърхността изплуваха и други факти, обикновено подминавани от услужливите медии на "свободния свят", включително и на българските. Фактът, че неговият екзекутор е британец, е не по-малко тревожен от самото убийство. В ордите на "Ислямска държава" участват няколко хиляди (!) - без преувеличение, наемници от САЩ и Европа. Новите еничари са и там - разхождат се край Белия дом и Капитолия. Те са тук - в Лондон, Париж, Мадрид... Вече ги срещнахме в Бургас.
Наемничеството е елемент от глобализирането на джихада. То е и прекият път на глобализма на нацизма, шестващ под благосклонния поглед на модерна обединена Европа. Днес нацистки наемници от САЩ и Европа с обединени усилия унищожават градовете в Донбас заедно с населението. Вчера там имаше още една американска смърт. Но тя не заслужи вниманието нито на европейските, нито на нашите, още по-малко на американските медии. В Донецка област бе убит един от най-известните чуждестранни наемници - американецът Макс Паславски, сражавал се в редиците на бандеровците в батальона "Донбас". Професионален военен с голям стаж, завършил престижната военна академия West Point. Рамо до рамо с наказателните отряди на киевската хунта са няколкостотин европейски съмишленици и съратници. Сред тях е плененият от опълченците военнослужещ от Шведската национална гвардия Микаел Скилт, "прославил се" с хладнокръвните си убийства в Мариупол през май. "Повечето от моите украински приятели тук са националисти като мен", хвали се той пред камера. С него са още французи, поляци, грузинци...
Всички те са професионални убийци. И те също са сред нас - из цяла Европа. Заедно с еничарите на глобалния джихад. Те убиват и рушат, за да унищожат Европа. А тя нехае. Нейните политици васално подтичват след САЩ. Сякаш, за разлика от обезглавения журналист, мечтаят да са американци. В такъв случай финалът е неизбежен: неуправляемият американски хаос.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ