29 Март 2024петък04:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Порошенко бие отбой?

Президентът на Украйна разпуска парламента и насрочва избори

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 31

Следващата седмица президентът на Украйна Петро Порошенко ще подпише указ за разпускането на Върховната рада и провеждане на предварителни парламентарни избори. Това съобщи в ефира на Радио Свобода съветникът на украинския държавен глава Олег Медведев.
Украинското ръководство осъзнава, че ситуацията в източната част на страната не може да бъде разрешена само с военни средства. Това заяви президентът Петро Порошенко на среща със заместник генералния секретар на ООН по политическите въпроси Джефри Фелтман, съобщава руският вестник "Взгляд".
В същото време той за пореден път се опита да хвърли върху Русия отговорността за снабдяването на опълченците с "най-нови оръжия".
Продължават и бойните действия на украинската армия в източната част на страната. Девет души са загинали, а 13 са ранени при артилерийски удари на украинските сили по цели в Петровски и Киевски район на град Донецк. Това твърдят  проруските опълченци, цитирани от ИТАР-ТАСС. Един жилищен дом е разрушен от снаряди, в друг е пламнал пожар, повредени са газопроводи, се казва още в съобщението. Снаряди паднаха на по-малко от километър от стадиона на футболен клуб Шахтьор (Донецк), съобщи Франс прес. Ултрамодерната постройка, в която се играха няколко мача от Евро 2012, вече е празна, отбелязва агенцията.
И докато стотици хиляди жители на Източна Украйна страдат от липса на храна и лекарства, киевските власти прибягват до използването на чудеса в заплитането на бюрократичната паяжина с цел да блокират хуманитарната помощ от Русия. Вече седмица 270 бели камиона с хранителни продукти, вода и медикаменти са наредени на опашка за преминаване през украинската граница. И макар този участък да е под контрола на опълченците, Москва реши да проведе преговори с Киев за доставката на хуманитарната помощ.
Украйна и Русия съгласуваха реда на инспекция на камионите и процедурата на митническата проверка, а също така се договориха всеки тежкотоварен автомобил с хуманитарна помощ да бъде съпроводен от сътрудник на Международния комитет на Червения кръст.
В сряда вечерта първите 16 бели руски камиони преминаха преглед в пропускателния пункт "Донецк-Изварино" на границата с Украйна. След известно време представителят на Южното митническо управление на РФ Раян Фарушкин заяви, че "всички 16 автомобила се намират в пропускателния пункт "Донецк". По независещи от руските митнически органи причини, контрол не се осъществява".
"Украинските граничари не дойдоха в уреченото време, и в момента с тях нямаме връзка", допълни Фарушкин.
По-късно от украинското външно министерство обясниха отсъствието на граничарите с това, че МКЧК трябва да потвърди готовността за доставянето на камиона на нужното място.
416 000 души са напуснали домовете си заради бойните действия в източните райони на Украйна, съобщи Върховният комисариат на ООН за бежанците, предаде украинската агенция УНН. По данни на ООН около 198 000 украинци са избягали в Русия, над 14 000 в Полша, а близо 14 000 в Беларус. Прессекретарят на ВКБООН Ариана Румери заяви, че броят на разселилите се може да е по-голям.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ