20 Април 2024събота18:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ужас! Русия иде!

/ брой: 196

автор:Алберт Аврамов

visibility 346

Няколко балтийски държави (европейски и натовски, разбира се) отдавна жалостиво фъфлещи досадни словосъчетания на тема "Заплаха от Изток", най-сетне се престрашиха да отправят призив към ЕС, САЩ и НАТО да ги защитят от потенциална руска инвазия. Към тях се присъедини и Полша, която всъщност първа развя бойните флагове и обяви кръстоносен поход срещу "изконния" си враг Москва, виновника за всички световни злини.
Както стана видно от изтеклите няколко месеца, след позиционирането на стратегическия форпост - "Майдана", иницииран без съмнение от стратезите на Вашингтон, сценарият включваше на първо място донагнетяване на напрежението при всеки повод. И собствен прочит на евентуален развой на събития, което трябваше да създаде картината на реални бъдещи действия и заплахи, обмисляни познайте къде - в Кремъл, разбира се.
Та според новоизлюпените балтийски и полски "стратези", обладани от еуфорията на масовата антируска истерия, крайно време било "големите" сили да вземат присърце опасенията на своите събратя по оръжие. Сигурна защита срещу руската инвазия те откривали единствено в настройване на системите на ЕвроПРО срещу Русия.
От самото начало на идеята за разполагането на американската ПРО в т.нар. трети позиционен район в Европа, САЩ и сателитите им от НАТО се кълняха и в Господ, и в майките си, че Москва нямало от какво да се опасява, че всичко е открито и на практика безобидно - и прехвърляха топката към Иран, ядрения колос...
Истината обаче стана факт, признат, макар и неохотно, особено след като Русия започна да надгражда военната си инфрастуктура по източните граници на НАТО, дошли буквално пред дома й. Германия и повечето членки на Алианса обаче се обявиха против подобни планове. Ала украинската криза и гражданската война в тази страна станаха за някои удобен аргумент срещу руската заплаха. Особено след като сами разбират ролята си на пудел. Ужас!

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ