19 Април 2024петък01:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Яли, пили и... открили

/ брой: 197

автор:Борис Данков

visibility 1167

Още тази пролет скопският "Утрински вестник" съобщи, че тайнствена международна експедиция на изследвачи от Хърватия, Сърбия, Финландия и Македония, въоръжена със супертехника за 600 000 евро (!), ще "изследва" гробницата над село Църнилище в община Свети Никола на котловината Овче поле в Централна Македония, за да... открие гроба на Александър Македонски. От тази дискретна дописка на изданието стана ясно, че учените ще слухтят, за да чуят всеки шум от гробницата. Друга скопска газета "Вечер" тогава пък извести, че от това място се излъчвала енергия от 22 килохерца, която имала "невероятна лечебна сила".
И ето, че сега - след толкова много бдения, слухтения и обследвания в Овче поле, македонският  "Утрински вестник" дискретно съобщава, че маститият професорски екип по всяка вероятност е открил гроба на лелеяния античен вожд на днешна Македония, водейки се от... звездата (или съзвездието) Касиопея. Все тая.
Редно е да припомним, че гробът на присвоения от македонистите в Скопие античен вожд само през последните няколко години бе "откриван" поне 5-6 пъти. През 2002 г. гърци го "намериха" на остров Тасос, но уви, оказа се, че това е само туристически кич. През 2009 г. го "откри" македонският багерист Тодор Стояновски (което излезе сръбска "партенка"). През май т.г. полски археолози "идентифицираха" гроба край джамията Неби Даниел в Египет. Тогава именно египетският Висш съвет по антиките съобщи, че досега гробът на Александър Македонски е "намиран" над 140 пъти, след като от края на IV век е изгубена следата му.
Скопските македонисти имат богат опит във фалшифицирането на историята, кражбите на литература и пр. с международно участие. За целта те "измислят" интернационални комисии и симпозиуми, за които се наливат грешни пари; публикуват се псевдонаучни доклади и пасквили, за да се легитимира някоя фундаментална... македонистка лъжа. Нищо чудно тайнственият екип от международни капацитети да "потвърди", че гробът на Александър Македонски е баш в центъра на Македония. Както се казва, половин година яли, пили и накрая... открили. Колко му е.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ