20 Април 2024събота08:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стабилни на дъното

/ брой: 211

автор:Валентин Георгиев

visibility 65

България е с неособено висока и стагнираща или спадаща конкурентоспособност, сочи нов доклад на Брюксел, който прави преглед на позициите на отделните страни членки по този показател в сферата на индустрията. Да приемаме ли това като новина, след като си го знаем ,и то от години наред? Питам риторично. А най-интересното е, че въпреки тази "стабилност на дъното" темата се е превърнала в табу. Всички като че ли са вдигнали ръце и си казват: "Цялата Мара втасала, до конкурентност опряла".
По традиция държавата си измива ръцете с разни доклади, намерения и обещания, родени в чиновническите кабинети, които стигат до поредния "иновационен форум". И толкоз. Бизнесът, който би трябвало да е основен двигател за решаване на проблема, също си трае. Нещо повече - претенциите му растат с всяка година. Недоволства при всеки опит за промяна на средата - не ще и да чуе за вдигане на заплати, които пък биха вдигали, макар и с малко, макар и плавно, стандарта на заетите. Да инвестира в човешки ресурси, в образователни програми и иновации му е последна грижа. Предпочита да държи парите си на влог с висока лихва или да харчи за екстри на собствениците. Парадоксът с търсените инженери и високите им надници не е оправдание. Защото една-две големи фирми "пролет не правят". То не че е останала и някаква промишленост, но и това, което имаме, явно е хвърлено на доизживяване.
Е, няма как да бъдем конкурентоспособни в Европа, когато сме си отредили ролята на обслужващ персонал. Какво, чакаме Годо ли?

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ