26 Април 2024петък11:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изненада

/ брой: 213

автор:Галина Младенова

visibility 1512

Москва, Киев и Брюксел постигнаха в края на миналата седмица важен компромис. В последния момент беше решено да се отложи създаването на зона за свободна търговия между Украйна и Евросъюза и да се запази режимът на свободна търговия в рамките на ОНД до 2016 година. Така шумно рекламираната ратификация на споразумението за асоциирането на Украйна с ЕС, която трябваше да е във вторник, се отложи до края на следващата година.
Е, оти ручахме жабетата, би възкликнал шопът, а ние ще повторим думите му. Та нали именно заради това споразумение избухна прословутият майдан, заради него изгониха Янукович от президентския пост, заради него започна войната, заваляха санкции от всички страни... И сега какво? Оказва се, че всичките напъни са били напразни. На практика Порошенко направи същото, което и Янукович. Да, той подписа политическата част от споразумението, но за икономическата силите не му стигнаха. И всичко това си има едно простичко обяснение - Украйна не е готова за равноправно сътрудничество с Европа. Стоките й не са необходими на европейците, да, те са евтини, но Старият континент и без друго е залят от евтини китайски стоки. Европейските обаче са готови да се настанят на украинския пазар, точно това обаче Киев се стреми да избегне. Поне засега. Изглежда и в Брюксел решиха, че е излишно да се избързва. Там май започнаха да вдяват, че отношенията с Русия са по-важни. Не случайно еврокомисарят за разширяването и политиката на добросъседство Щефан Фюле обяви тези дни, че за ЕС е настъпило време да установи официални контакти с Евразийския съюз и да започне преговори за създаване на зона за свободна търговия между ЕС и Митническия съюз. Време е наистина да спрем да принасяме икономиката в жертва на политиката, както призова руският външен министър Лавров. Иначе пък ще се питаме "оти ручахме жабетата".

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ