20 Април 2024събота13:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

12 на сто от българите се чувстват щастливи

Най-ниски са резултатите в засегнатите от конфликти страни като Сирия и Афганистан с 1% население, доволно от живота

/ брой: 216

автор:Дума

visibility 15

От цялото население на България 12% се чувстват щастливи, като този показател поставя страната ни на едно място с Ангола, Китай, Гана, Пакистан, Руанда и Таджикистан.
Данните са представени от компанията за социологически и маркетингови проучвания Gallup International, публикувала индекса, който класира 135 държави според добруването на жителите им, пише Live Science. Резултатите се базират на оценката на хората в няколко категории - усещане за цел и смисъл в живота, физическо здраве, финансова сигурност, социални връзки и удовлетворение от общността. Процентите в класацията представят броя на хората, които се чувстват удовлетворени поне в 3 от категориите.
На първо място в света е Панама, където 61 на сто от жителите се определят като щастливи по показателите на Gallup. Най-ниски са резултатите в засегнатите от конфликти страни като Сирия и Афганистан с 1% хора, доволни от живота си.
В глобален мащаб само един от всеки шестима пълнолетни се определя като удовлетворен. По-голямата част от населението на планетата "се бори" или "страда".
9-те най-щастливи държави, като се изключи Панама, са Коста Рика - 44%, Дания - 40, Австрия - 39, Бразилия - 39, Ел Салвадор - 37, Уругвай - 37, Швеция - 36, Канада - 34, и Гватемала - 34. Освен Сирия и Афганистан, сред 10-те най-нещастни нации са Хаити - 3%, Демократична република Конго - 5, Чад - 5, Мадагаскар - 6, Уганда - 6, Бенин – 6, Хърватска - 7, и Грузия - 7.


Проверяват гражданите на Дубай


Премиерът на Дубай, финансовата столица на Обединените арабски емирства, шейх Мохамед ибн Рашид ал Мактум, съобщи, че възнамерява да организира кампания под название "Щастието в Дубай", за да провери дали гражданите на княжеството са щастливи и какво им харесва в него, съобщи местният в. "Ал Баян".
Властите в града решили да открият специални страници в най-популярните социални мрежи, където желаещите ще може да споделят свои впечатления и дори снимки на любими ресторанти и места за отдих, да разкажат за необичайни случки и полезни услуги. Допуска се също публикуване на оплаквания, съобщения и пожелания.
След тази акция градската управа иска да направи анализ на настроенията и предпочитанията на жителите, да награди компании, "ощастливили" най-голям брой хора, да прецени възможностите за подобряване на услугите и да даде препоръки с оглед "повишаване градуса на щастието".

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ