19 Април 2024петък13:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Митко Андонов:

За България има добро бъдеще

Ще дам всичко от себе си, за да живеят моите съграждани по-щастливо, заяви кандидатът за народен представител от Коалиция БСП лява България за 31-ви МИР - Ямбол

/ брой: 219

visibility 2083

Интервюто взе Надя ЖЕЧЕВА
   
- Г-н Андонов, вие имате сериозен  управленски опит. Вече сте трети мандат кмет на община Стралджа. Какво ви мотивира да се кандидатирате за народен представител?
- В живота на всеки човек има моменти, когато се налага да преосмисли постигнатото, да направи своята равносметка и да реши как да продължи нататък. Досега три пъти съм отказвал да вляза в листата на БСП за народен представител. Като кмет трети мандат на Стралджа мога да се похваля с немалко реализирани проекти и привлечени допълнителни средства в бюджета, които допринесоха за обновлението на града и общината. Имам право да бъда доволен от себе си, защото съм успял да постигна почти всички свои цели. Да, никак не ми е било лесно. Всяка крачка напред е направена с много усилия, труд, енергия. Но пък получих увереност, че можем заедно да продължим напред. Трябва да променим държавата си и няма време за колебание, за наблюдение отстрани. Трябва да се включим всички, да дадем стабилност и шанс на лява България.
Аз съм от хората, които милеят за своя роден край. Желанието ми е да срещам усмихнати съгражданите ми, доволни от живота си. Искам да бъдат хора със самочувствие. Това ме мотивира да приема предложението да се кандидатирам за депутат от лявата коалиция с надеждата, че БСП  със своята социална и справедлива политика е най-добрият избор за силна България.
- Каква е вашата оценка за готовността на БСП да спечели тези избори?
- БСП има много дълга и богата история. През каквито и периоди да е преминавала, партията ни има силата, ресурса, възможностите да печели изборни битки. Бих се радвал по време на изборната надпревара да имам достойни съперници, които умеят да водят борбата честно и почтено, хора силни, мъдри, с ясен поглед за бъдещето. Личната ми философия е: Помагай и обичай! Очите ми никога няма да се отвърнат от болката на бедния, ръцете ми няма да се уморят да помагат да се намали  страданието на болния, сърцето ми винаги ще подкрепя  детето, което мечтае да учи. Няма да се уморя да твърдя, че в България има място за всеки, че формулата за нашия успех е в самите нас. Само трябва да бъдем по-силни, а това ще постигнем, ако сме заедно, ако мислим с една обща любов за България, ако се подкрепяме и си вярваме.
- Но днес политиците трудно привличат симпатиите на хората. Може ли това да се промени?
- Ще ни познаете по делата! Всеки може да оцени стойностния човек. Той няма нужда от реклама. За него говорят делата му. Много лесно би било за мен да разкажа за това, което направихме в Стралджа през последните 11 години, но няма да го направя. Защото всичко се вижда и всеки го е усетил. И аз съм сигурен, че както жителите на нашия малък град и на общината, така и гостите, имат очи, за да видят, и сърце, за да преценят.
- Каква ще бъде все пак вашата кампания?
- Спокойна, мъдра, позитивна. Кампания, в която искам да видя очите на всекиго, искам да чуя болката на всекиго, искам да споделя мечтите на всекиго. За да дам лични гаранции, че мога да помогна. За мен жълтите павета на столицата не са по-скъпи от плочките на стралджанския площад. Защото сърцето ми винаги тупти за моя град, за моята община, за моята област. Мога да твърдя, че зная две и двеста, а това ми дава верен поглед върху събитията. Възпитан съм в дух на взаимопомощ, милосърдие и уважение към ближния.  Готов съм да протегна ръка на всеки, който има нужда. Защото знам какво означава да паднеш и колко трудно е да станеш сам. Лесно ми е да гледам хората в очите. Мога да твърдя, че във всеки дом имам своите приятели, което ме прави щастлив и богат. За тези хора съм готов да дам всичко от себе си, за да бъда полезен. И заедно да променим живота у нас.
- Като кандидат за депутат от листата на БСП къде виждате силата си?
- В постигнатия политически и обществен опит, в познаването на проблемите на местното самоуправление и бизнеса. Чувствам се професионалист по отношение на строителството, имам своите решения за промяна на инфраструктурата на селищата. Нашата община би могла да бъде един добър модел за добро управление и на страната. Защото ние намерихме вярната формула за съвместна дейност, доказахме, че когато взаимодействието "Общински съвет - общинско ръководство" се гради върху стабилно присъствие на партията, то може да действа в синхрон и да постига реални успехи. 
- Какви хора са включени в листата на лявата коалиция?
- В нашата листа са включени качествени, интересни, стойностни хора, експерти в своята област, милеещи за родния край, готови да работят с ум и сърце за промяната в живота ни. Първи в нея е Атанас Мерджанов, социолог по образование, много активен в политиката на България човек, горещ социалист, с много сериозен опит в парламента, с реална помощ за общината и Ямболския край. В листата са също Кирчо Карагьозов - юрист, Иван Георгиев - агроикономист, Катя Георгиева - ветеринарен лекар и финансов мениджър. В листата участват педагогът София Минева и психоложката Елена Анева. В нея е и другият стралджански представител - Янко Добрев, специалист от общинска администрация в Стралджа. С такива хора лесно се работи. Днес имаме шанса да кажем "да" на ентусиазма, да подкрепим номер 22, да си дадем увереност, че България има своето по-добро бъдеще.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 206

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 216

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 201

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ