25 Април 2024четвъртък12:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Рекордно недоверие в служебния кабинет отчита "Галъп"

54% от българите смятат, че изборите няма да променят нищо, сочи проучване на агенцията

/ брой: 219

автор:Дума

visibility 23

15% от избирателите декларират доверие в кабинета, а 70% не му се доверяват, сочи проучване на "Галъп", проведено от 12 до 18 септември 2014 г. сред 1010 респонденти.  Мнозинството допитани считат този кабинет за зависим от ГЕРБ, това се предава и по линия на президента Росен Плевнелиев, когото 54% определят също като зависим в действията. На противоположното мнение тук са привържениците на ГЕРБ. Служебните министри още не се ползват с висока разпознаваемост. По-висока е тя при служебния премиер Георги Близнашки, който има доверието на 18% от запитаните.
Ако парламентарните избори бяха сега, за ГЕРБ биха гласували 35,9%, за БСП - 18,3%, за ДПС - 14,2%, за "България без цензура" - 5,8%, за Реформаторския блок - 5,6%, за Патриотичния фронт - 4,9%, за АБВ - 3,6%, за "Атака" - 3,4%. Очаква се да гласуват около 3,4 милиона души, сочи допитването. "ГЕРБ биха могли да разчитат и на известна периферия, докато при БСП това е по-трудно. ДПС също би могло в деня на изборите да има и по-висок резултат, поради спецификите на вота за партията от чужбина. ББЦ и Реформаторите се движат "в пакет", а Патриотичният фронт постепенно се налага. "Атака" и АБВ са формации, които имат сходна подкрепа", анализират социолозите.
"Характерният за българското масово съзнание песимизъм за посоката на развитие на страната запазва високите си стойности - 70%", показва анализ на агенцията. Социолозите отчитат, че песимизмът доминира и по отношение на резултатите от изборите - 54% от хората са на мнение, че те няма да променят нищо, 26% очакват подобрение, а 7% - влошаване. 61 на сто от българите са на мнение, че страната се намира във финансова катастрофа. "Подобна нагласа надхвърля казуса "КТБ" и говори за лесна експлозивност на масовите нагласи, в случай, че банковата система не бъде оздравена радикално", отбелязват от "Галъп".

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 99

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 92

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ