29 Март 2024петък00:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЕС бие отбой

Европейският парламент се готви да преразгледа санкциите срещу Русия

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 11

Прессекретарят на върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън, Мая Косянич, заяви, че на 30 септември външнополитическата служба на ЕС трябва да представи пред комисия на постоянните представители на страните членки на ЕС "комплексен обзор на имплементацията на Минския мирен план и в частност режима на прекратяване на огъня в Донбас". "Този обзор в момента се подготвя”, допълни Косянич, цитирана от в. "Комерсант"
Според изданието на този ден трябва да бъде предоставен доклад за изпълнението на споразумението по нормализиране на ситуацията в Украйна. Една от ключовите точки на мирния план е обезпечаването на международния мониторинг на режима на прекратяване на огъня. Тя вече се реализира - наблюдатели на ОССЕ са се разположили в буферната зона. Припомняме, че на 12 септември при въвеждането на новите санкции по отношение на Русия председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой заяви, че в зависимост от реализацията на Минското споразумение и развитието на ситуацията в Източна Украйна "ЕС може да промени, прекрати или отмени санкциите - частично или напълно".
"Решението за бъдещите действия ще бъде прието на 30 септември на ниво комисия на постоянните представители на страните членки на ЕС в Брюксел", заяви източник от структурите на ЕС. Според него след запознаване с този доклад постоянните представители трябва да предложат какво да се прави със санкциите по отношение на Русия. При най-благоприятния за Москва сценарий те могат да предложат постепенна отмяна на части от ограничителните мерки.
"Газпром“ не се нуждае от доставки на западно оборудване и ембаргото върху износа за Русия няма да повлияе на дейността на компанията", заяви по повод на новината от Брюксел зам.-председателят на газовия гигант Александър Медведев. Едва 10% от оборудването и услугите, които използва "Газпром", са вносни, поясни той и допълни, че историята не помни нито един успешен опит за прилагане на такива санкции.
Малко по-късно еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер на заседание на организацията Европейска енергийна общност се обяви срещу санкциите против газовия отрасъл на Русия. "Моята позиция е да се избягват санкциите спрямо газовия отрасъл на Русия. Ежедневните доставки на газ, надеждността на доставките в енергийния отрасъл не трябва бъдат политически инструмент", подчерта еврокомисарят. Той отбеляза също, че ЕС очаква компромис с Русия и се стреми да получи доставки на руски газ в достатъчно количество и на пазарна цена.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ