28 Март 2024четвъртък17:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мнение

Русия не е "колос на глинени крака"

Еднополюсният модел на управление на света, на върха на който се намира САЩ, носи страдания на по-малките народи

/ брой: 221

автор:Богомил Колев

visibility 2118

Напълно споделям становището на БСП срещу опитите у нас за обявяване на Русия за враг на България. Само слепите, твърдите русофоби, радетели и раболепни послушници на Западните Велики сили не виждат истината или така им е угодно. А тя, истината, е очевадна - Западните Велики сили измамиха СССР в края на миналия XX век с обявяването на "Новия световен ред" и сега срамно и безотговорно се стараят да подчинят Руската федерация на своята воля и интереси, притискайки я в ъгъла по какъв ли не начин, с какви ли не средства. И това се нарича

демокрация от нов западен тип

Що се отнася до Западната част на Украйна, тя пише най-срамната страница от собствената си история, която очаквам да я доведе до национална катастрофа. Впрочем тя е на път да стори това. Подобна политика е водила България преди 100 години. Има се предвид Междусъюзническата война, неслучайно наречена братоубийствена, както и Първата световна война, довели страната ни до национални катастрофи. Братоубийствена война водят днес украинците, търсещи и очакващи някакъв "райски живот и дивиденти" от присъединяването си към Обединена Европа, НАТО и САЩ. Рано или късно Украйна ще съжалява, ще осъзнае заблудата, а разочарованият й народ ще  се срамува от настоящото поведение на управниците си. 
Такава политика е водила България, която след определен неутралитет, ухажвана от двата противоположни воюващи лагери по време на Първата световна война, е застанала на страната на Германия, тъй като очаквала по-големи печалби и просперитет. На практика, въпреки че нашата армия няма нито една загубена битка, успяла да освободи изконните свои земи на Добруджа, страната ни губи войната, заедно с Германия, губи Южна Добруджа и народът български, за втори път след освободителната Руско-турска война по-силата на Берлинския договор (1878 г.), изживява разочарованието и горчивината от решението на Великите сили с крайно несправедливия Ньойски мирен договор.
Русия е братска славянска страна погледната по всички показатели (произход, начин на живот, бит, култура) и

неведнъж ни е измъквала от блатото

Тя ни освободи от петвековното Османско господство, тя ни върна Южна Добруджа, тя ни предпази от хитлерофашизма, тя ни помогна след Втората световна война да изградим модерна  икономика и селско стопанство (с развити базисни и стратегически отрасли - енергетика, машиностроене, химическа промишленост, земеделие и животновъдство), добро образование, здравеопазване, ред и вътрешна сигурност, макар че за благодарност ние воювахме с нея по време на Първата световна война и сега отново някои политици, манипулирайки безотговорно народа ни, се мъчат да го накарат да застане срещу нея, слугувайки раболепно на западните си "покровители". Преобладаващата част от българския народ обича Русия. Никой не е в състояние да настрои родолюбивите обикновени българи срещу славянския братски руски народ. Колкото повече се стараят да сторят това, толкова повече нараства и ще нараства гневът на истинските българи срещу новоизлюпените русофоби. Историята ни е показала, че деленето на народа на русофили и русофоби не е довело до никакви положителни резултати. Кой знае дали по-големият брат, ДЯДО ИВАН, един ден няма да се притече отново на помощ на многострадална България, за да я измъкне от блатото, в което попадна след невероятната безпрецедентна разруха, установена по пътя на демокрацията, глобализацията и наложения "Нов световен ред".

При създалата се сложна обстановка

България има само една-единствена твърда и постоянна политическа линия - ПЪЛЕН НЕУТРАЛИТЕТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА действията срещу РУСИЯ. Никой не е в състояние да смаже Русия. Опити в историята са правени неведнъж и от Наполеон, и от Хитлер... Всички знаем резултатите. Днес Русия плаща своя данък за коварната измама на Западните Велики сили и САЩ в края на миналия XX вeк, но тя не е "колос на глинени крака", както и сега смятат някои западни, пък и наши новоизлюпени политици. Народ, който е дал толкова много жертви по време на най-кръвопролитната война в историята на човечеството (няма семейство, което да не е дало поне една жертва във войната) е корав народ, той не може да бъде сплашен със санкции - с това коварно срамно и жестоко изобретение, измислено от Западните Велики сили, имащо за цел демонстрация на сила и подчинение като основно "демократично средство" при установяване на "Новия световен ред" по пътя на т.нар. Глобализация и Интеграция. И забележете, това изобретение се прилага в новия XXI век като ново политико-икономическо оръжие, заместващо или усъвършенстващо "студената война" на XX век. Санкциите и заплахите на Великите сили и НАТО още повече сплотяват и ще сплотяват руския народ. Държавният съвет на Руската федерация вече набеляза необходимите мерки за преодоляване на последствията от санкциите.
Руската федерация е Велика сила, с огромни резерви и възможности. Руският народ може да издържа на всевъзможни опити за заплаха и пълно подчинение, той може да живее скромно и да се защитава и сплотява при изкуствено създаваните трудности, санкции и пр.

Нито санкциите, нито военните действия ще решат проблема на Украйна

Възниква въпросът: щом като народът на Източна Украйна - Донецко Луганската република иска да се отдели от Западна Украйна и не желае да бъде под управлението, господството и диктата на "Обединена Европа", НАТО и САЩ, защо не му се даде това право, както се даде правото на различните съветски републики да се обособят като самостоятелни държави, както се раздели Чехословакия на две държави, както Югославия, като лидер на третия "Необвързан свят" в епохата на "студената война", със сила беше насилствено раздробена и то чрез военна намеса и действия от страна на Великите сили и САЩ, както Косово като изконна сръбска земя беше дадено на албанските шиптари и обособено като самостоятелна страна!? Защо не се дава Източна Украйна без оръжие  съгласно волята на народа!? Отговорът е  много лесен и прост. Тук не е изгодно приложението на римския метод на управление "Разделяй и владей", прилаган досега. Западните Велики сили и световният лидер САЩ искат да наложат своята воля, по силата на установения "Нов световен ред", да обградят Русия с бази на НАТО от всички страни, да я подчинят и наложат "Еднополюсния модел" на управление на света, на върха на който се намират САЩ. Този модел е обречен на гибел и докато се преследва, с всички средства ще спъва развитието на човешката цивилизация, носи и ще носи локални войни и страдания на по-малките народи.   
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ