26 Април 2024петък13:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Човешка грешка е причина за нов инцидент с асансьор

/ брой: 242

автор:Дума

visibility 44

Човешка грешка и неразумно поведение са причините за нов инцидент с асансьор в столичния квартал "Гео Милев", при който загина един мъж и пострадаха още двама души. Това съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.
Малко след 22 ч. на 18 октомври мъж, живеещ в кооперацията, тръгнал да изпрати гостите си - жена и мъж. Те се качили в асансьора, но между третия и четвъртия етаж той спрял. Пътуващите се обадили на техниците от фирмата за поддръжка, но докато чакали да дойдат, жената получила хипертонична криза и й прилошало. Гостенинът успял да отвори вратата. Домакинът и жената излезли, но гостенинът (53 г.) се подхлъзнал и паднал в шахтата, където загинал на място.
Преглед на асансьора, който е нов, е направен на 17 октомври. Установено е, че той е в изправност. Причината да заседне все още не ясна.
"Поддържащата фирма е спазила нормативното изискване за реакция до един час. Първият екип на фирмата е дошъл на десетата минута, а вторият - на 20-та минута", заяви председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Стефан Цанков. По думите му този случай е доста по-различен от инцидента на 19 август, когато в 12-етажен блок на бул. "Цариградско шосе" в столицата асансьорът пропадна в шахтата и уби 46-годишната Цветелина Радулчева, а 41-годишната Мария Ваклинова пострада тежко. Според Цанков при последния инцидент пътуващите в асансьора отворили вратата, макар в кабинета да има предупредителни надписи, че не трябва да го правят, а да изчакат поддържащата фирма.
При последните промени в Наредбата за безопасна експлоатация на асансьори задължихме всички съоръжения да имат защитни щитове под кабините, обясни председателят на ДАМТН. Даден е определен период за монтирането им под всички асансьори. Този в "Гео Милев" още не е монтиран. Ползвателите на съоръжението нямат претенции към фирмата, която го поддържа, каза Цанов.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ