25 Април 2024четвъртък22:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изнудване

/ брой: 244

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1068

Съюзниците на Украйна трябва да й помогнат да изплати газовия си дълг към Русия. За това зове германският канцлер Ангела Меркел, осъзнала реалната опасност Европа да остане на студено, ако не се разреши газовата криза между Киев и Москва. Но стига с това изнудване, г-жо Меркел! В името на какво европейските данъкоплатци, все още задушаващи се от кризата, трябва да покриват чуждите дългове, и то на Украйна, която дори не е членка на ЕС? Може би от солидарност към нейната евроатлантическа устременост... Как ще им обясните, г-жо Меркел, че трябва да платят сметката на някого, който просто не иска да си я плати? И то при положение, че руската страна нееднократно прави отстъпки.
Къде отидоха 3-те милиарда от МВФ, целенасочено отпуснати на Украйна още през май именно за погасяване на газовите задължения? Очевидно не по желаното предназначение. Отидоха за войната в Украйна, за касетъчните бомби, с които властите обстрелват гъстонаселените места в източната част на страната. Призивът ви, г-жо Меркел, "всеки да даде своя принос", едва ли ще се понрави на европейските граждани. Не се чудете после защо евроскептичните настроения нарастват. С подобни действия няма какво друго да се очаква.
Разнобоят в ЕС по отношение на Русия обаче става все по-отчетлив. Разногласията заради антируските санкции са ясни, недоволство вече се надига и срещу газовия конфликт. Словашкият премиер категорично заяви, че страната му няма да плаща чужди сметки. Какво ли ще кажат по въпроса другите европейски лидери? Всеизвестно е обаче, че каквото каже Меркел, това се случва в Европа... Засега.
А изнудването на Киев както към Русия, така и към Европа, не спира. Еврокомисията, "силно ангажирана да оказва подкрепа на Украйна", ще разгледа молбата й за допълнителен заем от 2 млрд. Само че общият дълг на Киев далеч надвишава тази сума.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ