26 Април 2024петък16:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

По какво си приличат Никита Х. и Бойко Б. или Кой е нашата нова „запорожка”?

/ брой: 253

автор:Дума

visibility 42

Замисляли ли сте се някога каква е приликата между Никита Сергеевич Хрушчов и Бойко Методиев Борисов? Не, не си приличат само по голямата, упорита гола глава! И друга една прилика има, която е много по-съществена. И двамата твърде жестоко се изгавриха с народите, които им се паднаха да бъдат управлявани от тях! Ще се опитам да бъда по-ясен.
По времето на Хрушчов в Съветския съюз започна производството на автомобила „Запорожец“. Руснаците и населяващите другите съветски републики го наричаха не толкова галено, колкото подигравателно  „зазик“. Ние го наричахме не толкова галено, колкото подигравателно „запорожка“. Не съм имал нещастието да управлявам запорожка, но съм говорил с автомонтьор, който е имал нещастието да ремонтира такъв „автомобил“.
- Е, много внимателно го разгледах! – каза ми автомонтьорът. – Толкова калпава кола случайно не може да се направи! Това е направено нарочно!
Тука ще отворя една скоба, за да кажа, че по времето, когато в СССР се произвеждаха запорожките, там се произвеждаха  и бетеери на супер ниво, и самолети изтребители също на супер ниво, да не говорим за космическите кораби. И ето го парадоксът! Могат значи да произвеждат „Союз“ или „Восток“ не знам кой си номер, а свестен „Запорожец“ не могат да произведат! Значи запорожецът нарочно е направен такъв! Е, това ако не е гавра с трудовия народ, здраве му кажи! Неслучайно по онова време се появи виц, според който запорожката била последният гаден номер на Хрушчов. Защото малко след като първият „Запорожец“ слезе от конвейера, и Никита Сергеевич слезе от поста си.
Дотук за Хрушчов. Сега за Бойко Борисов. Година и малко преди да сдаде премиерския пост, г-н Борисов ни назначи за президент лицето Росен Асенов Плевнелиев. Казвам ви – такъв мръсен номер и Хрушчов, тая стара лисица, не би могъл да измисли! България е държава, с която някога са се съобразявали византийци, франки, маджари, венецианци, че дори и непредсказуемият и твърде войнствен хърватски княз Терпимир!
Такааа... И за президент на тази държава Бойко Борисов назначи една личност, която не умее да прави нищо друго, освен да повтаря пред журналисти, пред световни политици и дори пред селски бабички все едни и същи безсмислени клишета и да се усмихва с такава слугинска усмивка, каквато не си позволява дори продавачката на гевреци пред паметника на Патриарх Евтимий! Какво говоря, продавачката на гевреци е жена със самочувствие, тя не би се лендзила толкова подмазвачески пред никого! Нито пред Барак Обама, нито пред Дейвид Камерън!
Та разбрахте ли сега каква е основната прилика между Никита и Бойко? Единият даде на народа си запорожката, другият натресе на народа си президент-запорожка! Има народи с президенти-мерцедеси, с президенти-линкълни, с президенти-беемвета, в краен случай – президенти-фолксвагени, а нашият президент – запорожка!
 Подозирам, че гадината Хрушчов се е обърнал в гроба си от завист! 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 255

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 223

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 244

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ