24 Април 2024сряда13:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Машалла, Вежди!

/ брой: 259

автор:Борис Данков

visibility 8339

Вежди не можел да откаже на Борисов заради неговата крехка и ранима душа; Борисов не можел да откаже на Вежди от страх той да не посегне на живота си заради изгубените милиони в КТБ. Единият имал кауза и амбиция и не бивало да се откаже от властта, другият бил готов да работи с премиер като Бойко Борисов, поради това трябвало да стане отново министър на културата. Е, ми да и при това положение на ситуацията какво друго ни остава, освен да възкликнем като анонимния автор от социалната мрежа: "Честит ни нов-стар министър на културата Вежди Рашидов. Маестро, туш!" И какво можем да очакваме от него през новия му мандат? Ами най-различни неща:
Първо на първо да направи един нов български Бритиш музеум (вече е ясно кой ще удари първата копка и кой ще реже лентата, когато дойде ред да се открива!!).
Второ на второ - да реформира всички български театри в бингозали, барове и кафенета.
Трето на трето - да ликвидира всички народни читалища и вместо тях да направи нещо като агитпунктове или както се казва на разбираем български език - кандърма кьошета.
Четвърто - по програмата ТЕДА да осигури на всяко българско издателство субсидии за издаване на 50-100 бестселъра от типа на "Наложницата. Историята на една невъзможна любов, изживяна в харема" или някое друго подобно хитово заглавие.
Пето - да научи българските писатели как да пишат, като им организира курс по творческо писане я на Капълъ чарши, я в Долмабахче сарай, за да има какво да издават интелигентните издатели в нашата южна съседка.
Шесто - освен за реставрацията на Аква Калиде и хамама на Сюлейман Великолепни да осигури по линията на ЕС средства за финанисиране у нас и на други хамами на султани.
Седмо - да организира колективни посещения на кино, опера или театър за новото ни правителство.
Осмо? - Засега няма. Накратко казано: Машалла, Вежди! Аферим, Рашидов! А иначе какво друго ни остава, освен пак да повторим старата българска пословица, че не е луд, който яде зелника, а който му го дава.

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 163

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 150

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 175

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ