28 Март 2024четвъртък20:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

СЕМ скастри медиите за отразяването на самозапалвания

/ брой: 260

автор:Дума

visibility 13

Извънредният мониторинг на СЕМ по отразяването на самозапалването пред сградата на президентството на 3 ноември сочи, че част от медиите разпространяват лични данни за хора, посегнали на живота си, излъчват травмиращи кадри и снимки, които позволяват лицата да бъдат ясно разпознати.
На последното си заседание Съветът за електронни медии констатира, че някои програми са показали снимки на младата жена, която посегна на живота си, съобщено е името и фамилията й, възрастта й, включително са разпространени лични данни за семейството й и здравословното й състояние. Подобно отразяване е нарушение на нормите на Закона за радиото и телевизията, посочва регулаторът.
Съветът смята за свое задължение да подчертае, че професионалният стремеж за разностранна и навременна информация, свободата на словото и мнение не са абсолютни. "Необходимият баланс между правото на информация, свободата на изразяване и правото на лична неприкосновеност е въпрос на неотменими професионални стандарти и етични норми. Пред лицето на подобни екстремни публични факти силата на медийното въздействие следва да е в придържането към тези стандарти и норми, а не в нарушаването им. Необходимостта от спазването им налага мониторингът върху програми и предавания, съдържащи риск за незачитане на личното достойнство, да продължи", категорични са представителите на СЕМ.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ