19 Април 2024петък22:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

Едип цар и наший генерал

/ брой: 271

visibility 39

Софокъл Цеков

В оптимистично време живеем! Няма вече място за трагедии в живота на българина. На всичко отгоре днес отново ни води сам наший генерал, дето ни корупция, ни европейски фонд, ни наводнение, ни слънчево затъмнение - нищо не може да му се опъне.
Ето например, случая с Едип, дето, нали, претрепал баща си и таковал майка си. В други времена каква трагедия, а сега готов сюжет за телевизионна рубрика от типа „Срещи с успели българи”!
Ето как се стекоха нещата с тоя новобългарски Едип. Значи още в мига, в който намериха тефтерче с инициали Е.Ц., Едип стана медийна звезда от първа величина. Пред него, ама това Бербатов, това Бойко, това Кобрата, това Реформаторите пасти да ядат! Във всеки вестник – неговата снимка, във всяка телевизия – неговата мутра, от всяка радиостанция – неговия глас... И репортерки, репортерки - море от репортерки. „Какво чувствахте, докато млатехте баща си?”, „Като имаме предвид специфичните отношения с майка ви, смятате ли, че пенсионната възраст за жените трябва да се повиши?”, „Печалният сблъсък с баща ви не беше ли поради фалита КТБ?”.
Фирмата за химически продукти „Кавръков кемикълс” го избра за лице на рекламната кампания за новия си прах за пране „Макси уаит екстра плюс”. Тя засне клип, в който той, облечен в бяла тога, пада в рядка кал, но майка му, самата Йокаста, щастлива, понеже има го на този свят прахът за пране „Макси уаит екстра плюс”, пъхва дрехата му в пералнята и ето той, отново целият в бяло, изрича в едър план едно многозначително „Мама е супер!”...
Една от най-големите родни телевизии, самата „ГьонТV”, го направи водещ на своето грандиозно риалити-шоу „Биг братовчедър WCфемили”, в което десет семейства са затворени в продължение на шест месеца в градски клозет, без да им се дава тоалетна хартия, като зрителите могат постоянно да наблюдават колизиите, коликите и къркоренето на червата им и да гласуват чрез есемеси за или против този или онзи от посерковците.
Партията АСБ, което в български превод означава „Атеисти за свят без богове”, го припозна за свой човек, понеже в цялата тази история той всъщност е жертва задкулисието от богове, партийни лидери и олигарси. АСБ има само пет депутата в парламента, но без техните гласове правителството губи мнозинството си и по тази причина изпълнява всичките им прищевки. И ето - Едип беше стана областен управител, синовете му Етеокъл и Полинеик - посланици. Съдбата на дъщерите му също се оказа дотолкова оптимистична, че освен да напишеш благодарствено писмо няма какво друго да направиш. Значи, Антигона, след като наля килограми силикон в тялото си, стана фолкдива и направо щеше да събори „Александър Невски”, когато изпя пред тълпите, събрали се да празнуват юбилея на Митко Пайнера, баладата „Луната, бяла като задник, душата ми тревожи”. Другата щерка, Исмена, основа социологическа агенция и сега сипе прогнози от телевизии и вестници в зависимост от заплащането... Самият Едип си купи сто декара елитна земя в китното селце Колона, недалеч от Атина, и там си построи туристически комплекс, който носи неговото име „Едипов комплекс”!
Бе, казах ви, вече няма място за трагедии в България, оптимистично е времето ни, пак Генерала ни води!

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ