26 Април 2024петък01:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Виктор Орбан:

Приемане на Украйна в ЕС не е на дневен ред

Германският външен министър се обяви против приемането на страната в НАТО

/ брой: 273

автор:Дума

visibility 25

Присъединяване на Украйна към Европейския съюз ще му струва по 25 млрд. евро годишно, заявява унгарският премиер Виктор Орбан в интервю пред в. "Ханделсблат". "Трябва да сме наясно кой ще плаща по 25 млрд. евро на година, необходими за подпомагане на Украйна. Докато този въпрос не бъде решен, темата за приемане на Украйна в ЕС не е на дневен ред", казва Орбан пред германския вестник.
Той уточни, че не е против присъединяване на Украйна към ЕС, но че тя трябва да бъде стабилна икономически и политически и да бъде в състояние да контролира границите си.
За отношенията между Русия и Запада, Орбан заявява, че геополитическите интереси на Унгария могат да бъдат изразени с три думи: мир, енергетика и търговия. "Нашите интереси не съвпадат с интересите на Съединените щати", подчерта премиерът на Унгария.
Сходна позиция за бъдещето на Украйна зае и германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. "Украйна и НАТО могат да поддържат партньорски отношения, но тя не може да стане член на Алианса", заяви ръководителят на германската дипломация в интервю за списание "Шпигел". Той посочи, че е нереалистично в близко бъдеще Украйна да се присъедини и към ЕС. Икономическата и политическата модернизация на страната е "проект на няколко поколения", добави той. " В тази връзка няма никакъв смисъл да спекулираме днес за членството на Украйна в ЕС", категоричен е Щайнмайер, който призова властите в Киев да започнат необходимите реформи. "Малко повече от 20 години, след като украинците извоюваха своята независимост, те най-накрая са заслужили тяхното правителство да започне решителна борба с корупцията и на практика да осъществят необходимите реформи", заяви още германският външен министър.
Според него диалогът с Русия не трябва да се прекратява. "Риторичната ескалация достигна опасно високо ниво по време на срещата на върха на Г-20 и след нея", припомни германският дипломат.



 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ